Crin Antonescu despre Rosia Montana: E nevoie de protejarea mediului, dar si de locuri de munca

Sambata, 19 Mai 2012, ora 09:57
2055 citiri
Crin Antonescu despre Rosia Montana: E nevoie de protejarea mediului, dar si de locuri de munca

La Rosia Montana exista realitatea protejarii mediului si a patrimoniului istoric, dar si nevoia de locuri de munca si de dezvoltare industriala, a declarat, vineri seara, Copresedintele Uniunii Social Liberale (USL) Crin Antonescu.

Intrebat de jurnalisti care va fi pozitia USL, daca va guverna si dupa alegerile parlamentare din toamna, referitoare la proiectul Rosia Montana, Crin Antonescu a subliniat ca "viitorul Guvern, chiar daca va avea acelasi premier si poate o parte din actualii ministri, are, conform programului USL, o prioritate pentru intreaga Romanie, si anume locuri de munca".

"In chestiunea Rosia Montana va trebui ca pana la momentul in care sa se faca o optiune, pentru ca o optiune trebuie sa se faca intr-adevar, sa avem toate datele, toate aspectele, toate avantajele, toate costurile unui asemenea demers. Si cred ca in momentul in care vom avea aceste elemente, vom putea avea o dezbatere nationala, inclusiv o dezbatere in Parlament care sa ia o decizie sau alta", a declarat Antonescu.

Acesta a adaugat ca "daca se va merge intr-o forma sau alta pe exploatare, atunci aceasta va trebui integrata in orice caz intr-o strategie de ansamblu, intr-o strategie nationala", iar "daca nu, eventual vor trebui oferite alternative".

Copresedintele USL a opinat ca "dincolo de taberele pro sau contra Rosia Montana exista si realitatea protejarii mediului si nevoia protejarii patrimoniului istoric, dar si nevoia foarte serioasa pentru oamenii din acest judet, ca si din intreaga tara, de locuri de munca, de dezvoltare, de industrie".

Crin Antonescu a participat vineri seara la Alba Iulia la lansarea candidatilor USL din judetul Alba la alegerile locale din 10 iunie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Rosia Montana exploatare, #politicieni Rosia Montana, #Crin declaratii Rosia Montana , #Investitii