Compania Cris-Tim a investit peste 4 milioane euro in achizitionarea tehnologiei de procesare prin inalta presiune, unica in Romania.
"Aceasta tehnologie este un proces inovator in industria alimentara in care prin scufundarea in apa rece a unui produs deja ambalat si etichetat, timp de 8 minute, la o presiune de 6.000 de bari, de 9.000 de ori mai mare fata de presiunea atmosferica, se asigura distrugerea majoritatii bacteriilor".
"Procedeul nu va afecta celula de carne sau valorea nutritiva a proprietatilor organoleptice ale produsului", a declarat presedintele grupului Cris-Tim, Radu Timis.
Sumele alocate de Cris-Tim in ultimii trei ani pentru investitii in tehnologie se ridica la aproape 24 milioane de euro.
Pentru 2012, grupul de firme Cris-Tim estimeaza o crestere cu 30% a cifrei de afaceri.
In prezent, Cris-Tim exporta in 16 tari 13% din productie, dar pana la sfarsitul lui 2012 se estimeaza o crestere a exporturilor la 25%-30% din productie.