Cum sa investesti putin si sa obtii mult

Luni, 16 Noiembrie 2009, ora 09:16
1380 citiri
Cum sa investesti putin si sa obtii mult

Investitiile nu sunt numai pentru oamenii bogati. Cu putin noroc, dar mai ales facand ceea ce trebuie, poti sa scoti mai mult din orice suma. Fie ca ai cateva mii de dolari sau chiar mai putin de 100, exista posibilitati prin care sa reusesti sa-i sporesti.

Mai intai trebuie sa stabiliesti exact suma pe care vrei sa o investesti, cel mai important, nu uita, cu riscul de a o pierde. Fa-ti un plan si tine-te de el, te sfatuieste WikiHow.

Chiar daca la inceput nu poti sa pui decat cateva zeci de lei deoparte din fiecare salariu, ai rabdare si pune banut cu banut pana strangi suma pe care ti-ai propus-o.

Si in functie de ce suma se strange analizeaza-ti optiunile cu atentie si alege-o pe cea care ti se potriveste cel mai bine.

Ce faci cu 20 de dolari?

In acest caz ar trebui sa investesti direct folosind planuri de reinvestire a dividendelor. Astfel, nu va trebui sa ai de-a face cu brokeri, adica nici sa le platesti comisioane, pentru ca vei cumpara actiunile direct de la companie.

Daca ai disponibili pana la 500 de dolari

Investeste intr-un fond de index. Atat in ani de crestere economica puternica, cat si in vremuri de recesiune, fondurile de index iti asigura 10% pe an din ce ai investit.

Principalul avantaj este faptul ca sunt mai usor de administrat si percep comisioane de administrare mai mici.

Odata ce ai facut prima plata, poti adauga cati bani vrei si cat de frecvent vrei, fara alte costuri aditionale si comisioane.

Totodata, puteti apela la un broker de actiuni. Acest tip de broker percepe un comision in functie de numarul actiunilor tranzactionate. Cu cat numarul actiunilor tranzactionate este mai mare, cu atat comisionul este mai mic.

De regula, transferul printr-un astfel de broker este avantajos pentru cei care schimba cel putin 500 de actiuni sau pentru cei care tranzactioneaza actiuni scumpe si care, altfel, ar plati un anumit procent din valoarea tranzactiei.

Daca ai 1.000 de dolari sau mai mult

In acest caz, urmeaza toti pasii de mai sus, doar daca nu esti sigur ca poti economisi mai mult de aceasta suma pe an, situatie in care ai putea sa te gandesti serios sa iti deschizi un cont pentru momentul in care te vei pensiona.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#investitii, #dolari, #miliardari , #Investitii