Cum scapa RBS de credite

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 14:26
1668 citiri
Cum scapa RBS de credite

Cea mai mare banca salvata de guvernul britanic, RBS, vrea sa scape de creditele de 55 miliarde dolari (33 miliarde lire) si intentioneaza sa inchida divizia internationala de proprietati comerciale pe care le detine, a declarat o sursa avizata, citata de AFP, precizeaza NewsIn.

Potrivit aceleiasi surse, RBS a sistat deja creditarea catre investitorii imobiliari comerciali si dezvoltatorii din afara Marii Britanii.

De asemenea, RBS va incerca sa vanda toate creditele pe care deja le-a inregistrat in cadrul diviziei, mentioneaza acceasi sursa care a preferat sa ramana anonima.

RBS a acordat mai multe credite pentru constructiile de birouri, mall-uri si depozite decat orice alta banca britanica in perioada celor cinci ani de boom ce s-a incheiat in 2007.

"Este imperativ ca RBS sa-si ajusteze bilantul contabil", a declarat Simon Willis, analist in cadrul NCB Stockbrokers Ltd.

"Avand in vedere sustinerea oferita de contribuabilii din Marea Britanie, atentia se va concentra pe continuarea creditarii catre clientii britanici", a adaugat el.

Bancile din Marea Britanie incearca in continuare sa-si restructureze afacerile de creditare, pentru a atinge cerintele de capital, o masura a soliditatii financiare, dupa cea mai grava criza din ultimele decenii.

RBS este detinuta in proportie de 70% de guvernul britanic, dupa ce a primit anul trecut un pachet de ajutor de 20 miliarde de lire si a introdus 325 miliarde lire intr-un program de garantii de stat.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#rbs, #credite, #investitori, #imobiliari, #creditare , #Investitii