Dolarul s-a apreciat dupa ce investitorii si-au inchis pozitiile riscante

Luni, 18 Mai 2009, ora 12:56
1178 citiri
Dolarul s-a apreciat dupa ce investitorii si-au inchis pozitiile riscante

Dolarul s-a apreciat luni in fata unui cos de valute, in timp ce yenul a atins cel mai mare nivel din ultimele doua luni in fata monedei americane, in contextul in care investitorii au inchis pozitiile riscante, dupa pierderi pe pietele bursiere, relateaza Reuters, potrivit Newsin.

Dolarul s-a depreciat usot saptamana trecuta cand un raport media a avertizat asupra riscului Statelor Unite de a-si pierde ratingul suveran de top.

Moneda americana s-a depreciat cu 0,4%, la 94,82 yeni, dar si-a revenit de la cel mai mic nivel al ultimelor doua luni, de 94,55 yeni, atins anterior pe platforma de tranzactionare EBS.

Euro a coborat pana la cel mai mic nivel din ultimele trei saptamani in fata yenului, dupa ce datele oficiale ale biroului de statistica al Uniunii Europene (UE), Eurostat, au aratta ca economia zonei euro s-a comprimat in primul trimestru cu un ritm record, ceea ce a dus la deprecierea actiunilor companiilor europene, dar si americane.

Moneda unica s-a depreciat cu 0,8%, la 127,47 yeni, dar peste minimul anterior de 126,99 yeni, atins pe platforma de tranzactionare EBS, marcand cel mai mic nivel din 29 aprilie.

In fata dolarului, euro s-a depreciat cu 0,4%, la 1,3436 dolari. Indicele dolarului, care masoara evolutia acestuia in fata unui cos de sase valute principale, a urcat cu 0,3%, la 83,175 puncte.

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#apreciere, #dolar, #investitori, #rating, #sua , #Investitii