Domeniile Ostrov va demara anul acesta investitii de circa 13 mil. euro in viticultura si turism

Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 10:16
1588 citiri
Domeniile Ostrov va demara anul acesta investitii de circa 13 mil. euro in viticultura si turism

Producatorul de vinuri Domeniile Ostrov va demara in acest an investitii de circa 13 milioane euro, din fonduri proprii si europene, cea mai importanta fiind de cinci milioane de euro pentru replantarea a 300 de hectare de vita-de-vie, a declarat directorul executiv al companiei, Marian Moise, precizeaza NewsIn.

"Vom replanta anul acesta 300 hectare de vita-de-vie, deja am inceput defrisarea terenului, urmeaza insamantarea", a explicat Moise.

Aceasta a adaugat ca investitiile in sectorul viticol vor fi completate de infiintarea unei noi linii de productie si de marirea capacitatii de stocare, care vor presupune un efort financiar de doua milioane euro.

"In prezent, avem o capacitate de stocare de opt milioane de litri pe care vrem sa o marim si sa ajungem la circa 12 milioane litri anul viitor", au mentionat reprezentantii companiei.

Potrivit acestora, in 2010, compania va demara investitii de peste sase milioane de euro in turism, Domeniile Ostrov avand in plan deschiderea unei pensiuni, a unui hotel, inaugurarea unei sali de degustare de vinuri si a unui complex.

"Incepem constructia unei pensiuni si a unui restaurant in care vom investi 500.000 euro. De asemenea, 1,5 milioane euro vom investi intr-un hotel, spatii de birouri si sali de conferinte, 500.000 euro vor fi alocati pentru o sala de degustare de vinuri, iar alte patru milioane euro pentru un parc cu port pentru yachturi, terenuri de fotbal si de golf si un aqua parc", a adaugat Marian Moise.

Compania a investit din 2006 circa 20 milioane euro, din surse proprii si din fonduri europene, pentru a intra pe piata de vinuri din Romania.

Pana in prezent, compania a investit in reconversia plantatiilor, achizitionarea de utilaje si sisteme de irigatii, precum si de echipamente de vinificatie.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Domeniile Ostrov investitii turism sector viticol , #Investitii