Efectele crizei vor fi vizibile in industria de aviatie in 2010

Miercuri, 25 Martie 2009, ora 17:18
1929 citiri
Efectele crizei vor fi vizibile in industria de aviatie in 2010

Efectele crizei vor fi vizibile in industria de aviatie in 2010, in timp ce lucrarile de mentenanta ar putea sa scada daca companiile mici si medii vor retrage din operare un numar mare de avione, a declarat pentru NewsIn, presedintele-director general al Aerostar Bacau, Grigore Filip.

"In industria de aviatie avem de-a face cu cicluri economice si financiare lungi. Efectele pentru industria de aviatie vor fi vizibile in anul 2010", a spus presedintele-director general al producatorului de aeronave si nave spatiale Aerostar, Grigore Filip.

Acesta a precizat ca nu se asteapta neaparat ca marii producatori din piata sa reduca din comenzi sau din numarul de furnizori pentru a micsora cheltuielile, in schimb lucrarile de mentenata ar putea sa scada daca companile mici si medii vor retrage din operare un numar mare de avione.

In privinta afacerilor Aerostar Bacau, Grigore Filip a spus ca, pentru 2009, bugetul pentru investitii este de 8,3 milioane lei. "Conform situatiilor financiare pe 2008, valoarea investitiilor realizate a fost de 2.984.640 lei, reprezentand 2% din cifra de afaceri.

Conform bugetului aferent anului 2009, a fost aprobat un program de investitii in valoare totala de 5.000.000 lei din surse proprii si 3.300.000 lei din surse atrase", a precizat acesta.

Eforturile investitionale vor fi directionate in continuare pentru dezvoltarea noilor programe din zona aviatiei civile, adica achizitionarea si punerea in functiune de masini cu comanda numerica, echipamente si utilaje necesare pentru activitatile de mentenanta si conversie avioane civile, pentru fabricatia de aerostructuri, etc.

"Conform hotararii adunarii generale a actionarilor cu privire la bugetul de venituri si cheltuieli, cifra de afaceri bugetata pentru 2009 este de 147,5 milioane lei", a declarat Grigore Filip. De asemenea, acesta a subliniat ca societatea pe care o conduce nu are planificata o reducere de personal, insa va urmari semnalele de pe piata.

Aerostar Bacau a obtinut anul trecut un profit net de 9,55 milioane lei (2,6 milioane euro), in scadere cu 5,8% fata de cel din 2007, de 10,14 milioane lei. Afacerile companiei au sporit cu 9,7%, anul trecut, pana la 152,69 milioane lei (41,5 milioane euro), comparativ cu intervalul echivalent din 2007, cand acestea s-au cifrat la 139,19 milioane lei.

Compania are un capital social de 29,28 milioane lei, divizat in 117,14 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,25 lei. Iarom SA controleaza 71,09% din capitalul social, iar SIF Moldova (SIF2) detine 11,25% din actiuni. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#investitii, # buget, # actionari, # capital , #Investitii