Electromagnetica are in vedere investitii de un milion de euro in 2015

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 09:55
1482 citiri

Compania Electromagnetica, principalul producator autohton de sisteme de iluminat cu LED, are in vedere, pentru 2015, investitii de un milion de euro pentru achizitia de noi echipamente, dar si pentru dezvoltarea fortei de vanzari, iar din punct de vedere strategic se va concentra pe doua directii - iluminatul public si export, potrivit conducerii companiei.

In prezent, veniturile obtinute pe segmentul iluminatului public reprezinta aproximativ 20% din cifra de afaceri realizata de companie in domeniul iluminatului cu LED, care va cumula anul acesta peste sase milioane de euro, a precizat joi directorul general al companiei, Eugen Scheusan, la simpozionul 'Lumina LED 2014, transmite Agerpres.

Electromagnetica a organizat joi a treia editie a simpozionului 'Lumina LED 2014', la care au participat reprezentanti ai companiei, ai Ministerului Economiei si ai Ministerului Educatiei si Cercetarii.

'Sunt cinci ani de la primele incercari pe care compania le-a facut in domeniul solutiilor de iluminat cu LED, iar in prezent portofoliul a ajuns sa numere aproape 300 de aplicatii pentru uz industrial, comercial si casnic. Au fost si multe poticneli, dar am reusit sa dezvoltam cea mai mare capacitate de productie de acest fel din tara', a declarat Eugen Scheusan.

Electromagnetica SA este o companie industriala romaneasca fondata acum 84 de ani, care activeaza in domeniul productiei de echipamente de masurare si distributie a energiei electrice, sisteme de iluminat cu LED, echipamente electrice, subansamble pentru fabricatia de automobile, echipamente de siguranta a traficului feroviar, matrite si injectia de mase plastice, precum si in domeniul productiei de energie electrica regenerabila si a serviciilor de furnizare de energie electrica.

Electromagnetica a incheiat anul 2013 cu venituri de circa 400 milioane lei si un profit net de 16,27 milioane lei. In primul trimestru din 2014, Electromagnetica a avut venituri de 103 milioane lei, in crestere cu 11,5% fata de aceeasi perioada din 2013, in timp ce profitul brut a crescut cu aproape 30% (de la 5,5 milioane lei la 7,1 milioane lei in T1 2014).

Principalii actionari sunt Asociatia PAS Electromagnetica (29,63%) si SIF Oltenia (22,4%), la care se adauga persoane fizice (31,83%) si persoane juridice (16,14%). Societatea este listata la categoria I a BVB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cupinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#Electromagnetica investitii, #investitii milion euro Electromagnetica , #Investitii