Floraria online Floria.ro, preluata de fondul elvetian de investitii Zurich Broker

Marti, 26 Noiembrie 2013, ora 12:39
3098 citiri
Floraria online Floria.ro, preluata de fondul elvetian de investitii Zurich Broker
Aura Caraman este Director Operațional Zurich Broker

Floraria online Floria.ro, fondata de Mugur Frunzetti, a fost cumparata integral de Zurich Broker, care isi extinde astfel operatiunile catre zona de comert online. Traanzactia s-a incheiat la jumatatea lunii noiembrie.

Fondatorul Floria.ro, Mugur Frunzetti, ramane alaturi de companie in calitate de consultant in comert electronic.

"Floria.ro este un proiect de suflet, este cel mai drag proiect pe care l-am dezvoltat. Alaturi de echipa, prin Floria am redefinit atat modul in care se ofera flori in Romania, cat si ce inseamna o promisiune respectata in fata clientilor. Misiunea de "a livra fericire prin flori" este acum dusa mai departe de noul actionariat, eu raman alaturi de echipa si voi fi consilierul Floriaincomert electronic, dezvoltand pe viitor si alte proiecte in acest domeniu atat de familiar mie", a declarat Frunzetti.

Discutiile si formalitatile juridice au avut loc in ultimele luni

"Am ales sa investim in Floria.ro pentru ca este o afacere careia, daca ar trebui sa ii asociem un singur atribut, i-am asocia cuvantul serios. Este un brand care isi respecta promisiunile fata de client, astfel incat acesta sa fie fidelizat si sa revina, sa aiba incredere. Seriozitatea si respectul fata de client sunt doua aspecte care stau la baza filozofiei noastre in afaceri. Sunt rare, dar cand le gasesti la un business lider de piata, inseamna ca acel business este pe drumul catre succes" spune Aura Caraman, Director Operational Zurich Broker.

Discutiile si formalitatile juridice privind achizitia Floria.ro de catre Zurich Broker s-au desfasurat pe parcursul ultimelor luni, timp in care echipele au conlucrat.

Prin preluarea pachetului integral de actiuni Floria.ro, Zurich Broker isi propune sa dezvolte afacerea, incurajand consumul de flori atat la nivel personal, cat si la nivel corporate.

"Floria.ro activeaza pe o piata dinamica, iar ratele de crestere ale afacerii depasesc cresterea pietei, ceea ce permite companiei sa se mentina lider in vanzarile de flori online. O data cu aceasta preluare, vom investi pentru dezvoltarea afacerii in noi directii strategice, precum deschiderea Floria Concept Store intr-un spatiu central din Bucuresti, sau castigarea de cota de piata in zona aranjamentelor pentru corporate si evenimente, astfel incat nu doar clienti finali, ci si companiile sa reinceapa sa se bucure de gestul de a trimite flori partenerilor de afaceri", a adaugat Caraman.

Piata de flori din Romania, estimata la 100 milioane de euro

Valoarea pietei de flori din Romania este estimata anul acesta la 100 milioane de euro, din care vanzarile online reprezinta aproximativ 2,5 milioane de euro. Cresterea anuala a vanzarilor de flori online este de cca. 20%. Floria.ro este lider in aceasta zona si inregistreaza cresteri de peste 40% de la an la an.

Zurich Broker se afla la a doua investitie pe piata din Romania, dupa achizitia pachetului majoritar al companiei AV Security Software Distribution, care detine drepturile de distributie ale antivirusului G Data pentru Romania si Republica Moldova.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#magazin online, #preluare Zurich, #investitii romania , #Investitii