Fondurile de investitii cauta firme care nu mai au cash

Marti, 10 Noiembrie 2009, ora 10:34
1479 citiri
Fondurile de investitii cauta firme care nu mai au cash

Fondurile de investitii private intentioneaza sa ajute bancile cu creditele neperformante, prin finantarea companiilor care intampina probleme in rambursarea imprumuturilor, daca institutiile de creditare vor accepta aceasta propunere. 

"Credem ca putem face afaceri impreuna cu bancile.

Ne vom intalni cu reprezentantii a sase dintre cele mai mari banci comerciale din Romania, pentru a le propune acestora un parteneriat: sa ajutam cu capital acele companii care nu-si pot rambursa creditele si care, daca nu sunt ajutate, risca sa intre in insolventa sau faliment", a declarat pentru Ziarul Financiar Robert Luke, presedintele Asociatiei de Investitii Private si Capital de Risc din Sud- Estul Europei (SEEPEA), din care fac parte cele mai mari fonduri active pe piata locala. 

Recent, IFC, divizia de investitii private a Bancii Mondiale, si-a anuntat disponibilitatea de a ajuta bancile sa proceseze creditele neperformante.

"Problema este ca bancile refuza sa accepte ca au probleme cu creditele si prefera sa reesaloneze imprumuturile, in speranta ca firmele vor face rost de bani", spune Luke.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#fonduri, # investitii, # firme, # cash , #Investitii