Generali majoreaza investitiile in estul Europei si taie costurile cu 600 mil euro

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 13:42
1306 citiri
Generali majoreaza investitiile in estul Europei si taie costurile cu 600 mil euro

Seful Generali, Mario Greco, a prezentat luni strategia de crestere a profitabilitatii companiei italiene in urmatorii trei ani, prin majorarea investitiilor in estul Europei si Asia, reducerea costurilor cu 600 milioane de euro si extinderea diviziei de asigurari non-viata, transmite Reuters.

Generali, care opereaza in peste 60 de tari si are 82.000 de angajati, obtine aproximativ 10% din profitul operational in Europa Centrala si de Est. De asemenea, al treilea asigurator din Europa a infiintat sucursale pe principalele piete din Extremul Orient, inclusiv India si China.

Reorganizarea Generali va avea ca obiectiv majorarea capitalului si cresterea profitului dar nu vor fi reduse dividendele si nu se vor face concedieri, a afirmat Greco.

Acesta a promis un profit operational de peste 5 miliarde de euro, fata de 4 miliarde de euro asteptat pentru 2012. De asemenea, noua strategie a Generali vizeaza pana in 2015 o crestere a contributiei diviziei de asigurari non-viata la aproximativ jumatate din profitul operational al companiei, fata de 35% in prezent.

Saptamana trecuta, Assicurazioni Generali a decis sa-si extinda prezenta pe piata din Europa de Est prin preluarea pachetului de 49% detinut de partenerul ceh PPF la societatea mixta Generali PPF Holding in schimbul sumei de 2,5 miliarde de euro.

Generali PPF Holding, un joint-venture intre Assicurazioni Generali (51%) si PPF Group (49 %), detine in Romania companiile de asigurari Generali si Ardaf, in proces de fuziune.

Preluarea tuturor actiunilor la Generali PPF Holding se va derula in doua etape, Generali urmand a prelua un pachet de 25% pana la data de 28 martie 2013 si restul pana la finele lui 2014. Pentru a finanta prima transa a acordului, Generali va utiliza sumele stranse de pe urma obligatiunilor vandute in luna decembrie 2012 urmand ca dupa efectuarea primei plati sa-si instaleze propria echipa manageriala la Generali PPF Holding.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#Generali investitii, #afaceri Generali Europa , #Investitii