Grapini vrea sa realizeze o lista alba a investitorilor mici si mijocii autohtoni

Sambata, 18 Mai 2013, ora 12:00
1449 citiri
Grapini vrea sa realizeze o lista alba a investitorilor mici si mijocii autohtoni
Foto: bzi.ro

Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism, Maria Grapini, a declarat, vineri, la Galati, intr-o conferinta de presa, ca doreste sa realizeze o 'lista alba' a IMM-urilor romanesti care au rezistat pe piata in ultimii 23 de ani, pentru ca acestora sa le creasca notorietatea.

'Vreau sa facem o lista alba cu intreprinzatorii romani - si recunosc ca nu a fost ideea mea, a fost intr-o dezbatere la Banca Nationala - o lista alba a intreprinzatorilor mici si mijlocii autohtoni care au rezistat in timpurile acestea grele de 23 de ani, sa le facem cunoscute si sa le creasca notorietatea. Stiti sunt foarte multe no name. Ne laudam cu multinationale, dar m-am dus la cel mai mare targ tehnic la Hanovra si am gasit 37 de IMM-uri care produc in Romania tehnologie inalta si care exporta, despre care nimeni nu stie. Acesti intreprinzatori, care nu fac lucruri usoare, sunt de la Iasi, Sibiu, Brasov sau Cluj,' a spus Maria Grapini.

Ministrul a mai spus ca are in vedere o serie de masuri pentru sustinerea brandurilor romanesti, anuntand ca in acest sens are intentia de a organiza doua targuri anuale.

'Pentru 2014 trebuie sa ne recucerim intai piata interna, pentru ca noi ne-am pierdut piata interna si voi propune, cu bani de la buget, sa existe doua targuri anuale numai cu branduri romanesti, unul primavara-vara, altul toamna-iarna. Exista tot felul de targuri ale importatorilor, dar producatorii romani nu-si permit toate taxele', a afirmat Maria Grapini.

Ministrul a mai afirmat ca pentru piata interna va promova competitia egala intre importatori si firmele autohtone.

'Vreau sa fac o politica de competitie egala pentru ca acum brandurile romanesti, productia romaneasca e acoperita de toate importurile acestea contrafacute care i-au omorat pe producatorii romani si de aceea concep un program pe care sa-l prezint premierului prin care nu interzicem, nu inchidem granitele, dar Directia aceasta Antifrauda, care se infiinteaza, sa mearga tintit, sa verifice toate importurile, de la intrare pana la comercializare', a spus ministrul.

Maria Grapini s-a aflat, vineri, la Galati, unde a avut o intalnire cu reprezentanti ai mediului de afaceri in cadrul Seminarului National cu tema 'IMM-urile - competitivitate si directii de dezvoltare in 2013', organizat cu prilejul sarbatoririi 'Zilei Intreprinzatorului - 20 de ani de la infiintarea Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii Galati'.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#Maria Grapini lista investitori, #lista alba investitori , #Investitii