Henkel a deschis fabrica de la Roznov, dupa o investitie de 10 milioane de euro

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 14:25
2707 citiri
Henkel a deschis fabrica de la Roznov, dupa o investitie de 10 milioane de euro
Sursa foto: Henkel.ro

Producatorul german de bunuri de larg consum Henkel a inceput in luna aprilie productia in cea de-a treia fabrica in Romania, construita in judetul Neamt in urma unei investitii de aproximativ 10 milioane euro, si estimeaza pentru 2013 un avans de 10% al vanzarilor diviziei locale de adezivi.

Noua fabrica este amplasata la Roznov si a fost realizata in urma unei investitii de 45 milioane lei, cofinantata cu fonduri europene, prin POS CCE, valoarea eligibila maxima nerambursabila ridicandu-se la 12 milioane lei.

Proiectul a fost derulat in perioada mai 2011- aprilie 2013.

Grupul german mai detine doua fabrici de adezivi in Romania, la Pantelimon si Campia Turzii, deschise in 2000, respectiv 2007, valoarea investitiilor Henkel in unitatile de productie locale depasind 45 milioane euro.

Portofoliul Henkel Romania cuprinde si produse cosmetice sau detergenti, iar afacerile companiei au avansat cu 12% anul trecut, pana la 607 milioane lei (circa 136 milioane euro).

Vanzarile diviziei de adezivi au avansat cu 15% in 2012 si ar putea inregistra un avans de 10% in acest an, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, Andrei Dumitrescu, sales & marketing manager al diviziei Adezivi la Henkel Romania.

El nu a precizat care este valoarea vanzarilor de adezivi sau ce pondere genereaza aceasta divizie in totalul afacerilor companiei.

Compania a crescut preturile la vanzare in 2012 cu 3-4%

Divizia pe care o conduce isi propune in acest an, printre altele, lansarea de produse noi, investitii in educarea fortei de munca si dezvoltarea distributiei pe toate canalele, a adaugat el.

Preturile de vanzare la nivelul diviziei au crescut in medie cu 3-4% in 2012, cat si in acest an, din cauza scumpirii costurilor de transport si a materiilor prime, potrivit sursei citate.

Henkel Romania a fost infiintata in 1994 si are in prezent peste 550 de angajati si un portofoliu care cuprinde peste 30 de marci si mii de produse, de la cosmetice, detergenti, adezivi comerciali si profesionali pana la tehnologii.

Grupul german are 47.000 de angajati si a inregistrat in anul fiscal 2012 vanzari de 16,5 miliarde euro.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#fabrica Henkel Roznov, #investitii Henkel Romania, #vanzari adezivi Henkel, #preturi produse Henkel , #Investitii