Horatiu Tepes, de la Bilka Steel, spune ca a avut "tigla pe casa" inca din facultate. Vezi cum a pornit afacerea

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 13:32
3275 citiri
Horatiu Tepes, de la Bilka Steel, spune ca a avut "tigla pe casa" inca din facultate. Vezi cum a pornit afacerea
Horatiu Tepes, Bilka Steel, a lucrat in timpul facultatii la un producator de tigla metalica

Afacerile BILKA Steel, important producator roman de invelitori metalice (tigla metalica), se mentin in crestere sustinute de liniile de productie de ultima generatie care sunt in dotarea fabricii de la Brasov.

In primele noua luni ale anului, compania a inregistrat o crestere a afacerilor cu peste 41% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la aproximativ 75 de milioane de lei (circa 17 milioane euro).

Compania BILKA Steel a investit in tehnologie in fiecare an, incepand cu 2008, totalul ajunngand la 5,5 milioane de euro, a declarat pentru Business24, Horatiu Tepes, proprietarul producatorului de tigle metalice.

Cand a fost deschisa Bilka Steel?

In anul 2005 am pus bazele companiei HGConstruct din Fagaras care era doar distribuitor de invelitori metalice. Dupa care, in 2007 am inceput activitatea cu BILKA, ca importator de acoperisuri metalice, iar in 2008 am devenit producator de tigla metalica.

Ce v-a determinat sa investiti in aceasta fabrica?

Inca din timpul facultatii am inceput sa lucrez in acest domeniu. Am fost patru ani, 2004-2008, in postura de angajat intr-o companie producatoare de invelitori metalice, perioada in care am invatat tot ce era mai important pentru a putea porni singur intr-un business.

Aveam tot ce imi trebuia, patru ani de experienta, cunostinte solide despre piata, stiam ce nu fac bine alti jucatori, le-am identificat greselile si am pus bazele propriei companii. Astfel, BILKA a ajuns sa fie in prezent cel mai important producator roman de tigla metalica (invelitori metalice).

La cat se ridica investitiile in Bilka Steel?

Pana in prezent, efortul investitional se ridica la 5,5 milioane de euro, fonduri venite din profitul companiei, credite bancare si fonduri europene. Investitiile in companie au fost facute an de an. Extinderea si devoltarea companiei s-a realizat in timp, cand am putut sa investim mare parte din profitul obtinut.

Compania a investit in tehnologie

Ce alte planuri de investitie mai aveti?

In ceea ce priveste planul investitional, pentru moment intentionam sa investim continuu in diversificarea gamelor de produse, si cresterea continua a calitatii acestora. Avem in plan, pentru anul viitor si introducerea in portofoliul nostru a unui nou produs.

Cati angajati are compania?

Pentru Bilka Steel lucreaza in prezent aproximativ 100 de angajati si pentru moment este acoperit necesarul de forta de munca. Ne concentram pe dezvoltarea retelei de distributie, insa asta doar in anumite zone ale tarii, unde credem ca putem avea o pozitie mai buna.

Cum merg afacerile Bilka Steel

BILKA Steel are, in prezent, peste 500 dealeri stabili, reteaua de distributie a companiei acoperind integral teritoriul Romaniei. 95% din tigla metalica produsa la Brasov ajunge pe casele romanilor, exportul reprezentand 5% din cifra de afaceri a BILKA Steel.

Principalele tari in care exporta sunt tarile ex-sovietice si Slovacia. Pentru moment, compania se concentreaza pe piata din Romania, unde exista cerere pentru produsele sale.

Pentru sfarsitul lui 2013, BILKA Steel estimeaza vanzari de peste trei milioane mp de tigla metalica, volum mult peste cel estimat la inceputul anului.Compania a avut in 2012 afaceri de 74 milioane de lei

Piata de tigla metalica a ajuns, in 2012, la 66 milioane euro, iar pentru 2013, Bilka Steel estimeaza o stagnare, din punct de vedere valoric, si un avans de 3-5%, ca volum.

Fabrica din Brasov are in prezent halele de productie care acopera o suprafata de peste 17.500 mp. Anul trecut, aceasta fabrica a produse peste 2 milioane mp de tigla metalica. Liniile de productie sunt complet automatizate, bazandu-se pe cele mai noi tehnologii existente la nivel mondial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Bilka Steel, #Horatiu Tepes, #investitii Bilka, #afaceri Bilka , #Investitii