Huawei va investi 200 de milioane de euro in Romania

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 14:09
3308 citiri
Huawei va investi 200 de milioane de euro in Romania

Compania Huawei va investi in Romania 200 de milioane de euro pana in 2014, principalele proiecte fiind inaugurarea in februarie 2012 a Centrului European de Proiectare Huawei, langa Bucuresti, precum si realizarea unei retele de fibra optica la nivel national, in colaborare cu Transelectrica.

Planurile de investitii au fost prezentate sambata de reprezentantii companiei, ministrului Economiei, Ion Ariton, in cadrul unei mese rotunde cu companiile chineze interesate sa investeasca in Romania, organizata la sediul Ambasadei Romaniei la Beijing. Compania Huawei se numara printre cei mai mari producatori de echipamente de telecomunicatii din lume.

"Ministrul Ion Ariton i-a felicitat pe reprezentantii Huawei pentru planurile de investitii si i-a asigurat de sprijinul pe care Guvernul Romaniei il acorda companiilor care investesc in Romania", se mentioneaza intr-un comunicat transmis sambata.

De asemenea, Ion Ariton a primit delegatia China Coal Equipment and Engineering, cu care a discutat despre interesul pe care il are in a investi in minele de huila din Valea Jiului. "Ministrul Ion Ariton le-a prezentat reprezentantilor companiei chineze programul de reorganizare a sistemului energetic pe carbune in doua companii, care cuprind si exploatarea minelor, si productia de energie, si i-a invitat sa continue discutiile la nivel de experti pentru a gasi solutiile de cooperare", se mai spune in comunicat.

La intalnirea cu conducerea companiei Sinohydro, ministrul Economiei a prezentat stadiul proiectului Centralei hidroelectrice de acumulare prin pompaj de la Tarnita Lapustesti. Compania chineza si-a reafirmat interesul pentru investitii in acest proiect, urmand a lua o decizie dupa ce va studia detaliile tehnice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#Huawei investitii Romania, #Ion Ariton Huawei , #Investitii