Intretinerea parcurilor urbane, o afacere de milioane. Vezi ce contracte ofera marile orase

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 16:22
3851 citiri
Intretinerea parcurilor urbane, o afacere de milioane. Vezi ce contracte ofera marile orase
Timisoara are mai multe parcuri unde primaria investeste. Sursa Foto: fanpop.com

Intretinerea parcurilor urbane este o afacere de milioane, mai ales in marile orase, unde primariile investesc sume uriase.

Un proiect foarte mare apartine Primariei Timisoara, care a atribuit prin licitatie contracte pentru intretinere parcuri, scuaruri, spatii verzi si sisteme de irigare situate pe domeniul public, in valoare de 31,5 milioane de lei (sapte milioane euro), toate fiind pe un an.

Horticultura si Rogera vor intretine parcurile din Timisoara

Parcul Central este unul din cele mai mari parcuri din Timisoara si este langa Catedrala Ortodoxa

Cel mai mare contract, in valoare de 12 milioane de lei, a fost atribuit firmei timisorene Horticultura.

Totusi, cel mai mare castigator din aceste servicii este firma Rogera, careia i-au fost atribuite trei contracte, fiecare in valoare de 6,5 milioane de lei.

Mangalia, "ingrijita" de Pomacost

Firma Pomacost a castigat multe licitatii publice. Sursa Foro: Ziua de Constanta

In cealalta parte a tarii, in Mangalia, in primavara a fost atribuit un contract asemanator, pentru servicii de amenajare si intretinere spatii verzi in municipiu si statiuni.

Acest contract, in valoare de 3,2 milioane de lei, a fost atribuit firmei Pomacost, firma despre care presa locala spune ca a castigat multe licitatii organizate de autoritatile locale din judetul Constanta.

Cornisa Botosani, investitie de 20 de milioane de euro

Primaria Botosani investiste 20 de milioane de euro intr-un parc

Si primariile nu sunt interesate numai de intretinerea parcurilor, ci si de servicii de management pentru parcuri. Astfel, primaria Botosani a atribuit un contract de servicii de managment pentru proiectul "Parc Regional de Agrement Turistic si Sportiv 'Cornisa' Botosani", in valoare de 190.000 de lei. Casigatorul acestui contract este firma bucuresteana Alphaconsult & Engineering.

Parcul Regional de Agrement Turistic si Sportiv Cornisa are o suprafata de aproximativ 50 de hectare, si va fi o investitie de 20 de milioane de euro.

Obiectivele investitiei includ, printre altele, o piscina acoperita si vestiare plaja, bazine exterioare de agrement, patinoar artificial si de agrement, terenuri de sport si vestiare, helesteu, rau artificial si locuri de joaca pentru copii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#investitii primarie, #amenajare parcuri, #contracte licitatii publice , #Investitii