Investitiile straine, blocate de amanarea adoptarii legii investitiilor

Vineri, 22 Iunie 2007, ora 09:36
1041 citiri

Mai multe companii straine au intarziat o serie de proiecte de extindere in Romania, iar altele au decis sa amane intrarea pe piata pana la adoptarea legii investitiilor, pentru a beneficia de facilitatile care vor fi prevazute in actul normativ.

"Multe companii asteapta aceasta lege. Sunt mari firme, si chiar dintre cele cu activitati in Romania, care si-au temporizat investitiile in momentul de fata, astfel incat sa beneficieze de facilitatile prevazute de lege", a declarat agentiei Mediafax vicepresedintele Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), Monica Barbuletiu. Chiar si in aceste conditii, Romania va continua sa atraga in 2007 un volum important de investitii straine, a afirmat oficialul ARIS.

"Daca nu luam in calcul privatizarea Bancii Comerciale a Romaniei, care a contribuit cu 2,2 miliarde de euro la valoarea totala a investitiilor de anul trecut, putem sa observam ca ritmul de crestere a capitalului strain care intra in Romania in acest an este comparabil cu cel din 2006", a precizat Barbuletiu. in opinia sa, cresterea ar fi si mai importanta daca ar fi adoptata legea care reglementeaza masurile de stimulare a investitiilor.

Proiectul de act normativ va fi aprobat de Guvern si transmis spre dezbatere Parlamentului in sesiunea de toamna. "Dorim ca Parlamentul sa aprobe proiectul pana la sfarsitul anului si sa intre in vigoare incepand de anul viitor. Chiar si premierul m-a intrebat de acest proiect, asa ca se doreste adoptarea lui cat mai repede", a afirmat Barbuletiu.

<b>Bloombiz</b>

Continuarea(Sursa: <a href=http://www.gandul.info/investitiile-straine-blocate-amanarea-adoptarii-legii-investitii.html?3936;833873/ target=_blank>Gandul</a>)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...