Investitie de 220 de milioane de euro, in sapte microhidrocentrale

Miercuri, 08 August 2012, ora 15:22
1973 citiri
Investitie de 220 de milioane de euro, in sapte microhidrocentrale

Sapte microhidrocentrale vor fi construite pe cursul raului Somes, in urma unui parteneriat public-privat, a anuntat Consiliul Judetean Cluj. Una dintre ele va fi pe teritoriul judetului Cluj, in comuna Vad. Relizarea celor sapte microhidrocentrale implica o investitie de 220 milioane de euro.

Saptamana trecuta, o delegatie romana a efectuat o vizita la sediul firmei PVB Power Bulgaria AD, o companie cu actionariat italian, care urmareste dezvoltarea energiei din resurse regenerabile prin valorificarea potentialului hidroenergetic al raurilor de pe teritoriul Europei.

Din delegatie au facut parte presedintele Consiliului Judetean, Horea Uioreanu, si inca 18 persoane, se arata intr-un comunicat al CJ Cluj.

In cadrul vizitei s-a discutat despre posibilitatea unui parteneriat public-privat cu firma PVB Power Group S.p.A. pentru realizarea a sapte microhidrocentrale pe raul Somes. Constructia microhidrocentralelor se va derula pe parcursul a trei ani si va debuta in anul 2013.

Investitie Romania: 6,6 milioane de dolari pentru o centrala pe biogaz la Satu Mare

Cine mai "indrazneste" sa faca investitii pe piata locala?

O companie chineza investeste 1 miliard de dolari la Rovinari

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#microhidrocentrale raul Somes, #constructie microhidrocentrale Romania, #CJ Cluj microhidrocentrale , #Investitii