Investitie intr-un centru comercial pe terenul Prodplast in zona Obor

Luni, 20 August 2012, ora 18:05
3094 citiri
Investitie intr-un centru comercial pe terenul Prodplast in zona Obor

Firma Prodplast Imobiliare, controlata de omul de afaceri Florin Pogonaru si SIF Oltenia, se va diviza, urmand ca unul din cele doua terenuri detinute de societate sa fie transferat unei firme rezultate din operatiune, pentru dezvoltarea unui centru comercial, in zona Obor din Bucuresti.

Actionarii si-au dat acordul de principiu luni, intr-o AGA, la care prezenta a fost de 92%.

"Sunt inca discutii avansate cu un posibil partener (pentru dezvoltarea centrului comercial, n.r.) si nu putem anunta nimic pana nu batem palma", a declarat pentru Mediafax, Tudor Ciurezu, presedintele Consiliului de Administratie al Prodplast Imobiliare. El este totodata si presedinte CA si director general al SIF Oltenia, care are 32% din actiunile Prodplast Imobiliare.

Terenul care urmeaza sa fie transferat este amplasat in Bucuresti, pe strada Ziduri Mosi, in zona Pietei Obor, pe fostul amplasament al fabricii de mase plastice Prodplast, care ar urma sa fie relocata.

"Luand in consideratie tendinta de dezvoltare a pietei imobiliare si a valorii pe piata a terenurilor amplasate in zona Pietei Obor, ca activitatea de dezvoltare imobiliara implica alocarea de resurse umane si capacitate de management specializate si acte decizionale eficiente, si scopul actionarilor de a maximiza valoarea activelor imobilizate in interesul acestora, s-a identificat ca benefica solutia demararii dezvoltarii proiectului imobiliar pe terenul localizat la adresa din strada Ziduri Mosi, printr-o operatiune de desprindere a acestui activ, cu repartizarea corespunzatoare de elemente patrimoniale", se arata intr-o nota a firmei.

In document se mentioneaza ca administratorii firmei au cautat cele mai potrivite solutii de incepere a proiectului imobiliar cu profil comercial, care ar urma sa fie dezvoltat intr-o prima etapa pe o suprafata de circa un hectar din terenul de aproximativ 4 hectare, inclusiv privind identificarea surselor de finantare.

"In acest sens, au fost contactate diverse echipe de specialisti in domeniu, respectiv Chapman Taylor (firma de arhitectura, n.r.), DP Global Services (firma imobiliara detinuta de omul de afaceri Dinu Patriciu, n.r.), agenti si consultanti imobiliari, pentru a se ajunge la definirea/conturarea unui concept de dezvoltare potrivit zonei si dimensiunii terenului avut in vedere. Pe baza conceptelor elaborate - in urma consultarilor cu acestia - s-a concluzionat ca un cadru de negociere adecvat va fi dat de separarea activului din Ziduri Mosi intr-o companie noua", precizeaza sursa citata.

Operatiunea juridica propusa se realizeaza in forma legala a unei desprinderi in interesul actionarilor, respectiv prin transferul unei parti din patrimoniul Prodplast Imobiliare (activele aferente activitatii de dezvoltare imobiliara a proiectului, impreuna cu pasivul aferent) si transmiterea acestei parti catre o noua societate comerciala pe actiuni care va fi infiintata in acest scop.

Actionarii Prodplast au decis in 2008 divizarea producatorului de mase plastice in doua firme, dintre care una cu activitati imobiliare, care detine terenurile si cladirile din Bucuresti, evaluate 206,3 milioane lei la acel moment.

In afara terenului din zona Obor, Prodplast Imobiliare mai detine un teren in Tunari, judetul Ilfov, de circa trei hectare.

Omul de afaceri Florin Pogonaru este actionar indirect al Prodplast Imobiliare, prin mai multe firme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#investitie centru comercial Prodplast, #investitie centru comercial Obor , #Investitii