Investitii care v-ar fi putut imbogati in 2009

Marti, 08 Decembrie 2009, ora 09:07
1962 citiri
Investitii care v-ar fi putut imbogati in 2009

Investitorii pe bursa au trait o adevarata plimbare in montagne russe in ultimul an, cotatiile ajungand la niveluri minime istorice in luna martie, pentru ca, ulterior, sa creasca, fiind, din nou, daramate de problemele financiare din Dubai, unde foarte multe banci si oameni de afaceri au injectat bani.

Iata, insa, care au fost cele mai profitabile investitii pe bursa, in 2009 pana acum, potrivit Investopedia:

Diedrich Coffee: profitabilitate de 9.700%

Cine ar fi crezut ca un producator de cafea ar putea avea o rata astronomica a profitabilitatii? De cand a fost listata pe bursa, in 1996, actiunile Diedrich Coffee au ramas undeva in jur de 5 dolari/titlu. In martie, a atins cel mai scazut nivel, de 21 de centi/actiune, inainte de a lua un avant, pana la 35 de dolari/actiune.

Yongye International: profitabilitate de 399%

Producatorul de ingrasaminte folosite in agricultura din China a inceput anul cu o valoare de sub 2 dolari per actiune. In octombrie a inregistrat cel mai inalt nivel, de 12 dolari/titlu. La inceputul lunii decembrie, valoarea per actiune coborase la 8 dolari.

Auto China Limited: profitabilitate de 300%

Desi a fost infiintata de abia in urma cu patru ani, producatorul auto a avut un an spectaculos. Totusi, cea mai mare parte a castigurilor a venit intr-o singura saptamana in luna octombrie. Din septembrie in octombrie pretul actiunilor s-a triplat.

ProFunds UltraLatin America: profitabilitate 244%


"Tanarul" fond de investitii din America Latina si-a sarbatorit cea de-a doua aniversare in acest an. Noua din cele zece holdinguri ale fondului sunt din Brazilia, iar cele mai mari investitii ale sale sunt in Petroleo Brasileiro si Vale.

Direxion Monthly Latin America Bull 2X: profitabilitate 190%


Al doilea fond de investitii din America Latina mentine un mix de 80/20 de actiuni si cash. Desi investitorii initiali in fondul infiintat in urma cu trei ani sunt, inca, in pierdere, cei care au injectat bani la sfarsitului lui 2008, inceputul lui 2009 au beneficiat de un profit imens.

Tri-Tech Holding: profitabilitate de 174%

Compania ce ajuta Guvernul chinez prin oferirea de servicii tehnice pentru gestionarea resurselor de apa a fost listat la bursa in septembrie 2009. De la mai putin de 9 dolari per actiune, au a ajuns la peste 22 dolari/actiune, la sfarsitul lunii noiembrie.

JPMorgan Rusia: profitabilitate 137%

Dupa ce a suferit pierderi masive in 2008, fondul, care investeste aproximativ 80% din active in instrumente financiare din Rusia, a avut o revenire agresiva, in acest an.

Duoyuan Global Water: profitabilitate de 89%


Cu sediul in Beijing, compania producatoare de echipamente pentru tratarea apei s-a listat in iunie 2009. Actiunile sale au fluctuat intre 21 si 42 de dolari/unitate, intrand in luna decembrie la putin sub 40 de dolari/actiune.

Gasoline Fund Statele Unite: profitabilitate 88%

Fondul investeste in contractele viitoare pentru benzina. Actiunile sale au inceput sa creasca in luna mai, ajungand la 35 de dolari/titlu. Totusi, valoarea este mai scazuta decat anul trecut, cand o actiune costa 67 de dolari.

iShares Silver Trust ETF: profitabilitate de 67%

In 2009, pretul argintului s-a majorat in mod constant, iShares ajungand la cel mai inalt nivel din istoria sa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele Din BET – Peste 13 Mld. RON Companiile din structura indicelui bursier BET, care au anunțat pana acum propunerile de dividende, vor sa distribuie cumulat acționarilor dividende in...
#investitii, #china, #avere, #bursa, #probleme, #financiare , #Investitii