Investitii de 20 de milioane de euro intr-o fabrica de piese Maserati la Codlea

Joi, 13 Iunie 2013, ora 09:45
3542 citiri
Investitii de 20 de milioane de euro intr-o fabrica de piese Maserati la Codlea

Grupul german Draexlmaier va investi 20 de milioane de euro pentru extinderea procesului de productie de la Codlea printr-o unitate care va fabrica planse de bord pentru masinile Maserati.

Investitia nemtilor va duce la crearea a 354 de noi locuri de munca, scrie Buna Ziua Brasov.

"Construim o noua unitate de productie pentru a livra planse de bord catre Maserati", a declarat Karl Wallner, executive board member, responsabil de productie si logistica. "In contextul lansarii noilor modele Quattroporte si Ghibli, productia va creste. Investitia nu este intr-o cladire, ci in echipamente si personal", a mai anuntat sursa citata.

Experienta redusa a inginerilor locali pune probleme investitorilor germani

Una dintre problemele fabricii este faptul ca in Brasov se gasesc mai greu ingineri cu experienta, in conditiile in care mai sunt si suedezii de la Autoliv, dar si Continental sau Ina Schaeffler, sunt de parere oficialii Draexlmaier.

Pentru ca atat inginerii din Romania cat si din Germania sa aiba o experienta cat mai diversificata, exista schimburi de angajati intre Brasov si Vilsbiburg, oraselul bavarez unde este situat centrul producatorului de componente auto.

"Singura diferenta dintre prezent si activitatea din urma cu zece ani este faptul ca acum termenele comenzilor sunt mai scurte, iar formele cerute sunt mai complicate", spune unul dintre oficialii Draexlmaier. Pe de alta parte, acum testele matritelor realizate la Vilsbiburg se realizeaza direct la fabrica din Landau si nu mai exista loc de erori.

Maserati este un client nou pentru Draxlmaier, iar compania germana - furnizoare de cablaje si interioare auto - isi extinde astfel paleta de clienti si in zona premium italiana. Instrumentele de bord, afisajele si scaunele pentru noul Quattroporte provin de la alti furnizori, specializati in asemenea componente auto, nu tot de la Draxlmaier.

Asadar, in Romania sunt produse unele dintre cele mai reprezentative elemente de interior ale singurei limuzine mari italiene (segment F, rival pentru Mercedes-Benz Clasa S, Porsche Panamera etc). In uzina Draexlmaier de la Codlea lucreaza circa 850 de persoane. In mod traditional Draexlmaier lucreaza cu BMW, Mercedes-Benz, Audi, Porsche, Jaguar si Land Rover - producatori auto catre care livreaza instalatii electrice si elemente de interior.

In prezent, Draexlmaier are 48.000 angajati la nivel mondial, dintre care circa 12.000 in Romania. Romania este tara in care Draexlmaier are cei mai multi angajati din lume, fiind urmata de Tunisia (9.500 salariati), Mexic (7.000 angajati), Germania (4.800 oameni) si China (3.200 salariati).

Draexlmaier are activitati in Pitesti (din iunie 1993), Satu Mare (din decembrie 1998), Timisoara (din iulie 1999), Codlea (din aprilie 2003) si Hunedoara (din mai 2003).

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#investitii productie Maserati, #fabrica Draexlmaier Codlea, #planse bord Maserati, #productie piese auto Romania , #Investitii