Investitii pe timp de criza? Vezi ce iti recomanda specialistii !

Marti, 28 Februarie 2012, ora 08:03
2000 citiri
Investitii pe timp de criza? Vezi ce iti recomanda specialistii !

In vremurile de criza, specialistii recomanda portofoliile variate si investitia in bunuri si activitati care isi pastreaza valoarea indiferent de fluctuatiile economiei.

Istoria se repeta

Piata este volatila si, in general, flucteaza mult pana se stabileste un pret echitabil. Totusi, dupa ce investitorii isi pierd rabdarea, valoarea adevarata a tarifelor se ajusteaza. Analistii citati de Business Insider spun ca prima regula este sa rezisti in acest interval de volatilitate.

Nici creditor si nici debitor

Daca te imprumuti ca sa investesti, atunci iti pui in pericol supravietuirea. Portofoliile care nu iti aduc profit iti vor incarca si mai mult bilanul anual. Pe de alta parte, proiectele pentru care te-ai indatorat iti pot reduce una dintre cele mai critice active: rabdarea.

Nu iti pune toate comorile intr-o barca

Mai multe investitii diferite, un portofoliu variat sau mai multe conturi te pot ajuta sa rezisti mult mai bine la socuri. In mod evident, cu cat ai mai multe investitii si cu cat acestea sunt mai diverse, cu atat sansele tale sa supravietuiesti in perioadele critice, din punct de vedere economic, cresc.

Ai rabdare si concentreaza-te pe termen lung

Una dintre cele mai solicitante probleme pentru investitori este gestionarea riscului. Managementul de risc ramane o provocare pentru oamenii de afaceri, care trebuie sa anticipeze nu doar problemele, cat si o posibila solutionare a lor.

A doua problema esentiala este munca in exces, din dorinta de a nu iti pierde afacerea. Profesionistii analizeaza toate problemele si studiaza si activitatea concurentei, spre deosebire de antreprenori. Acestia se concentreaza mai mult pe propriu business,ignorand evolutia pietei.

Incearca sa ramai optimist

Incearca sa fii optimism, pe cat posibil. Din nefericire, investitorii optimisti nu suporta sa asculte vestile proaste, iar acest lucru dauneaza managementului companiei.

Devine mult mai usor pentru o singura persoana sa ramana optimista, decat pentru un profesionist, inconjurat in fiecare zi de vesti mai mult sau mai putin bune, cred specialistii citati de Business Insider.

Rezista multimilor, pretuieste doar numerele

Daca ii urmaresti pe vecinii tai cum se imbogatesc, in timp ce tu stai si astepti calm, mai mult ca sigur ca te vei descuraja. Din aceasta cauza, specialistii amintiti de publicatia citata iti recomanda sa nu iti apreciezi afacerea in comparatie cu "multimile".

Mai exact, sa nu te raportezi la ce pot face altii sau la performantele altora. In schimb, concentreaza-te pe ce poti sa faci tu ca sa iti cresti afacerea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#profit afaceri capital, #investitie afacere, #sfaturi investitii, #profit afacere , #Investitii