Investitiile americane vor creste cu 50% in urmatorii 5 ani

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 11:22
1104 citiri
Investitiile americane vor creste cu 50% in urmatorii 5 ani

Investitorii americani de pe piata romaneasca isi vor majora cu 50% investitiile in urmatorii cinci ani, in contextul in care mediul de afaceri, structura pietei si reactia Guvernului sunt principalele ingrediente in atragerea investitiilor, a declarat, miercuri, ambasadorul SUA in Romania, Mark Gitenstein.

"Mediul de afaceri de aici, structura pietei, reactia Guvernului sunt principalele ingrediente in atragerea investitiilor si intarirea pietei in Romania. Este cel mai important lucru in atragerea investitiilor de capital", a declarat ambasadorul SUA.

Investitiile se vor duce acolo unde investitorii obtin cel mai mare profit, unde este credibilitate si transparenta. Iar Raportul de Competitivitate arata ca investitorii vor veni aici, pentru ca sistemul este predictibil si transparent", a afirmat Mark Gitenstein.

Ambasadorul SUA in Romania a amintit ca, potrivit Raportului lansat de AmCham, investitiile companiilor americane din Romania vor creste cu peste 50%, in urmatorii cinci ani.

"Sondajul ce a chestionat directorii executivi din Romania spune ca directorii si companiile sunt deja aici si vor sa investeasca mai mult in Romania. In urmatorii cinci ani, capitalul investit va creste cu 50%, au spus 57% dintre investitori. Investitorii americani care sunt deja aici vor investi mai mult. Ce este important este ca cel mai usor este sa atragi investitii de la cei aflati deja aici", a adaugat Gitenstein.

Recomandarile Raportului de Competitivitate au la baza analiza a peste 70 de indicatori economici din cinci segmente principale de activitate, evaluarea cadrului legislativ si de reglementare local, precum si raspunsurile a peste 150 de lideri de companii cu privire la mediul de afaceri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#Gittenstein investitii Romania, #SUA investitori Romania, #ambasador SUA declaratii competitivitate , #Investitii