Investitori din Golf, interesati sa se extinda in Romania

Luni, 14 Februarie 2011, ora 17:39
1980 citiri
Investitori din Golf, interesati sa se extinda in Romania

Investitori din Golf, respectiv din Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Oman, Kuweit si Qatar, sunt interesati sa se extinda in Romania, in domenii precum agricultura, infrastructura si sectorul financiar, si sunt dispusi sa aloce minimum 20 milioane dolari pentru un proiect, informeaza Mediafax.

"Statele Golfului si-au exprimat intentia de a identifica in Romania proiecte fezabile de investitii, la valori de minimum 20 de milioane de dolari, in sectoarele agricultura, resurse naturale - petrol si gaze, petrochimie, infrastructura, banci&finante, IT&C, sanatate&industria farmaceutica, educatie si cercetare, cai ferate, retele de electricitate, IMM-uri si altele", se arata intr-un comunicat al Forum Invest, care va organiza in luna martie un forum de afaceri pe aceasta tema la Bucuresti.

Forumul de la Bucuresti face parte dintr-un program de intalniri economice, organizate intre tarile membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG) (din care fac parte statele Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Oman, Kuwait si Qatar) si Europa de Sud-Est, in perioada 2011-2012 in mai multe orase din cele doua regiuni.

Unul dintre investitorii interesati de proiecte in Romania este Hassad Food, fondul de investitii in sectorul agricol al Autoritatii de Investitii din Qatar, care vrea sa dezvolte un parteneriat in domeniu in Romania.

De asemenea, Doha Bank si-a exprimat interesul de a se extinde si de a-si intari prezenta in Bucuresti, in functie de existenta unor proiecte concrete, pe care sa le dezvolte impreuna cu investitori romani.

Cu un birou de reprezentare deschis in urma cu trei ani la Bucuresti, Doha Bank este prima institutie financiara din Qatar prezenta pe piata locala. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#investitori din golf, # arabia saudita, # emiratele arabe unite, # investii in romania , #Investitii