Investitori: Mediul de afaceri nu este functional din cauza numarului mare de ordonante de urgenta

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 14:01
1552 citiri
Investitori: Mediul de afaceri nu este functional din cauza numarului mare de ordonante de urgenta

Practica folosirii ordonantelor de urgenta afecteaza increderea comunitatii de afaceri si atractivitatea mediului investitional, considera oamenii de afaceri, care spun ca 100 de astfel de acte pe an este un numar mult prea mare si cer ca propunerile legislative sa fie puse in dezbatere sase luni.

"Avem de-a face cu un numar incredibil de mare de ordonante de urgenta. Este o problema in Romania. Este clar ca 100 de ordonante de urgenta in medie nu pot asigura un mediu de afaceri functional", a declarat miercuri vicepresedintele Consiliului Investitorilor Straini, Steven van Groningen.

Presedintele Romanian Business Leaders, Mihai Marcu, a explicat ca lipsa de predictibilitate determina dificultati la nivelul companiilor, puse in situatia de a nu putea face predictii bugetare.

"Exista o parte a mediului de afaceri care nu mai poate sa taca, sa asiste fara nicio reactie la masurile luate de Guvern. Se vorbeste zilele astea despre buget, ca va creste TVA, cota unica, despre noi taxe locale, pe constructii si multe altele si noi in timpul asta facem niste bugete. Ne vedem cu directorii financiari, cu managerii de spitale (Marcu este si directorul general al operatorului de servicii medicale privat Medlife, n.r.) si ma intreaba cum fac bugele si nu stiu ce sa raspund. Noi avem credite la banci pe zece ani, dar predictibilitatea mediului de afaceri este pe un an", a aratat Marcu.

Proiectele legislative ar trebui sa treaca prin dezbatere publica cel putin sase luni

El cere, in acest context, ca autoritatile sa supuna dezbaterii publice timp de cel putin sase luni proiectele de acte normative cu impact asupra mediului de afaceri.

"Stimate Guvern, inainte de a emite o lege cu impact asupra mediului economic, puneti-o pe site si timp de sase luni sa fie in dezbatere publica, dati-le timp companiilor sa isi faca bugetele", a adaugat Marcu.

El a aratat ca daca autoritatile s-ar fi consultat cu mediul de afaceri ar fi aflat inca de acum doua luni ca incasarile la buget vor scadea, deoarece toate firmele au avut incasari mai mici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#legislatie Romania, #ordonante urgenta guvern Ponta, #incredere investitori Romania, #climat investitional Romania , #Investitii