Investitorii britanici, interesati de potentialul economic al Romaniei - Printul Edward

Marti, 25 Iunie 2013, ora 16:46
1337 citiri
Investitorii britanici, interesati de potentialul economic al Romaniei - Printul Edward
Printul Edward

Printul Edward, conte de Wessex, al treilea copil al Reginei Elisabeta a Marii Britanii, a declarat ca economia Romaniei are un mare potential, fiind o tara prietenoasa si apropiata geografic pentru investitiile britanice.

"Cred ca Romania are un mare potential si e foarte bine ca experienta britanica poate ajuta la dezvoltarea economiei romanesti", a afirmat Printul Edward, aflat pentru prima oara in Romania intr-o vizita oficiala, el participand la lansarea unui portal al comunitatii de afaceri britanice.

El a precizat ca nu cunoaste foarte multe despre Romania si Bucuresti, insa a descoperit ca tara noastra este foarte bine plasata geografic si prietenoasa cu investitorii britanici.

La randul sau, ambasadorul Martin Harris a aratat ca Romania are avantajul de a fi "o tara emergenta in cadrul Pietei Comune", aflata la trei ore de zbor de Londra, fiind conectata cu ajutorul a sapte zboruri aeriene zilnice, iar investitorii britanici nu trebuie sa mearga pana in China si India pentru oportunitati de a face afaceri.

"Eu cred ca 2013 este un an de oportunitate pentru investitorii britanici si pentru economia Romaniei. Pentru ca avem in aceasta perioada o stabilitate macroeconomica, o stabilitate politica si eu cred ca este un climat din ce in ce mai bun pentru investitorii straini si investitorii britanici. Eu am remarcat un interes mai intens din partea investitorilor britanici", a afirmat Harris.

Ambasadorul britanic in Romania a adaugat ca de la inceputul acestui an peste 27% din investitiile straine in Romania apartin firmelor britanice. El a dat si exemplul firmei de bricolaj Kingfisher, care a preluat recent reteaua de magazine Bricostore din Romania.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#printul Edward Romania, #investitii britanice Romania, #investitori britanici , #Investitii