Investitorii din vestul tarii isi amana proiectele

Vineri, 27 Februarie 2009, ora 14:37
1652 citiri
Investitorii din vestul tarii isi amana proiectele

Proiecte importante de investitii din partea de vest a Romaniei sunt puse in asteptare, iar proiectele de dezvoltare in domeniul automotive sunt cele mai afectate, a declarat managing partner Hategan Law Office, Ioana Hategan.

"Exista cateva proiecte importante de investitii puse in asteptare. Vorbim de investitii in domeniul imobiliar, pe segmentul rezidential, dar si de tip mall, investitii sau proiecte de dezvoltare in domeniul automotive, care este unul dintre cele mai afectate domenii, in special in vestul tarii unde sunt localizati cei mai mari jucatori de pe aceasta piata", a declarat Ioana Hategan.

Aceasta a precizat ca multe proiecte discutate in cursul anului 2008 sunt in asteptare, insa este destul de devreme sa se spuna ca optiunile de investitii s-au modificat.

"Cateva dintre proiectele importante discutate pentru zone ca Arad, Deva sau Caras sunt in asteptare si nu putem aprecia inca in ce masura se vor concretiza. (...) Cele mai multe dintre mesajele catre noi sunt ca deciziile sunt amanate. Avem insa si clienti care investesc in continuare, in aceeasi masura in care au facut-o pana acum, chiar in domenii cunoscute ca afectate, cum este cel de real estate", a mai spus managing partner Hategan Law Office.

Potrivit acesteia, dificultatile in recuperea creantelor cauzate de lipsa lichiditatii si cresterea numarului de proceduri de insolventa sunt doua tendinte in crestere de la sfarsitul anului trecut si continuand in anul 2009. "Avem multe solicitari de la clientii nostri, care sunt nevoiti sa se inscrie creditori pentru recuperarea unor creante pe care le au din raporturi comerciale derulate pana acum fara probleme", a adaugat ea.

Ioana Hategan a mai declarat ca, desi aceasta criza este in esenta o criza a consumului, domeniul retailului pare cel mai putin afectat. De asemenea, tranzactiile de tip M&A vor exista in continuare in masura in care foarte multe companii vor avea nevoie de lichiditate si vor fi dispuse sa cesioneze participatii sau sa accepte restructurari si reorganizari corporative.

"Noi am fost abordati de o serie de fonduri private, care sunt in continua cautare de oportunitati de investitii in Romania, constienti fiind de un anumit tip de presiune existenta asupra unor companii aflate in dificultate, care astfel, trebuie sa considere si vanzarea de participatii/asset-uri ca o optiune de finantare", declarat Hategan.

In opinia acesteia, chiar daca situatia economica din Romania s-a schimbat radical in ultimile luni, Timisoara nu ar fi foarte afectata de o crestere a somajului. "Timisoara, totusi, are, mai putin de suferit, ca urmare a faptului ca aici rata somajului era deosebit de scazuta, asa incat o crestere usoara a acesteia nu ar trebui sa fie atat de dramatica in comparatie cu alte regiuni", a mai spus managing partner Hategan Law Office.

In privinta activitatii biroului, Ioana Hategan a precizat ca acesta a avut un parcurs foarte bun pana la finalul anului 2008, iar 2009 a inceput, cel putin in ianuarie, comparabil cu aceeasi luna a anului trecut.

"Ne asteptam ca acest an sa fie mai dificil si previzionam o crestere mai mica decat in anii precedenti (...) In ceea ce priveste recrutarea unor avocati cu experienta, nu excludem noi recrutari pana la finele anului, dar probabil vom fi mai rezervati cu privire la acest aspect pana cand vom vedea cum vor evolua lucrurile", a mai declarat aceasta.

Hategan Law Office a fot infiintat in 2004, iar in anul 2008 a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 90 % fata de 2007.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#automotive, #imobiliar , #investitori, #proiecte, #segment , #Investitii