Kosarom: 15 mil. de euro intr-o ferma de crestere a porcilor fara antibiotice

Joi, 14 Iunie 2012, ora 10:16
4883 citiri
Kosarom: 15 mil. de euro intr-o ferma de crestere a porcilor fara antibiotice

Suinprod Roman, companie membra a grupului Kosarom, a finalizat constructia unei ferme ultramoderne cu tehnologie SPF pentru cresterea porcilor, o investitie in valoare de 15 milioane euro.

Constructia fermei a durat 18 luni.

"Tehnologia SPF (Specific Pathogen Free) implica mentinerea unei stari de sanatate foarte buna a animalelor (practic fara boli) prin masuri de biosecuritate pentru a se evita utilizarea medicamentelor. In plus fata de reducerea costurilor operationale pentru cumparatorii de genetica si purcei de la Suinprod, consumatorii finali ai produselor din carne beneficiaza de o calitate mai buna a carnii, evitand consumul indirect de antibiotice din alimente", a mentionat Ioan Antoci, director general al Suinprod Roman.

La inaugurare au participat reprezentanti ai celor mai mari companii producatoare de carne din Europa, lideri ai sectorului de agribusiness din Romania, reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale precum si ai Comisiei Europene.

Noua ferma va functiona in acord cu standardele de mediu si bunastare care vor fi impuse de Uniunea Europeana fermelor de porci incepand cu 1 ianuarie 2013. Pe langa ferma de la Roman, Suinprod mai detine o ferma nucleu pentru producerea de genetica proprie de mare performanta, finalizata in 2008, depozite si silozuri de cereale, precum si fabrici de prelucrare a soia si de producere a furajelor pentru animale.

Printre planurile de investitii ale Suinprod Roman pentru perioada urmatoare se numara si o instalatie de producere a energiei electrice si termice din biogaz, in acest sens manifestandu-si interesul un numar de parteneri straini.

In noua ferma a Suinprod vor lucra 40 de salariati. In plus, Suinprod are 120 de salariati pentru celelalte activitati.

Suinprod este prezenta pe piata internationala prin exporturi de genetica in tari din Comunitatea Statelor Independente si indirect prin intermediul produselor Kosarom in tari din Comunitatea Europeana.

Ferma are o capacitate de 20.000 de capete si va produce 75.000 de porci anual in sistem SPF integrat. Suinprod asteapta o cifra de afaceri de peste 16 milioane euro incepand cu 2014.

Potrivit companiei, in 2011, aproximativ 70% din piata carnii de porc din Romania a fost reprezentata de importuri.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#Kosarom investitie ferma porci, #carne porc fara antibiotice, #medicamente crestere animale, #Suinprod Roman constructie ferma , #Investitii