Lukoil pregateste noi exploatari de petrol in Marea Neagra

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 16:25
1794 citiri
Lukoil pregateste noi exploatari de petrol in Marea Neagra

Compania Lukoil Overseas, subsidiara a grupului petrolier rus Lukoil, a anuntat luni ca a inceput studiile seismice la doua blocuri petrolifere din sectorul romanesc al Marii Negre, Est Rapsodia si Trident.

In iulie 2010, Romania a atribuit doua concesiuni de exploatare petroliera in platoul continental al Marii Negre recuperat in urma deciziei Curtii Internationale de Justitie, informeaza Interfax.

Agentia nationala a resurselor minerale (ANRM) a informat ca firmele care au castigat apelul de oferte lansat la sfarsitul lui 2009, Lukoil Overseas-Vanco International (ruso-american) si Melrose Resources-Petromar Resources (britanico-roman), vor avea dreptul de a explora, dezvolta si exploata doua perimetre.

Lukoil Overseas a precizat ca studiile seismice, care vor continua pana in luna noiembrie, sunt efectuate de compania CGGVeritas si acopera o suprafata de aproximativ 2.000 de kilometri patrati.

Blocurile Est Rapsodia si Trident sunt localizate sub ape cu adancimi intre 90 si 1.000 metri, la o distanta de 60-100 kilometri de coasta. Lukoil Overseas a deschis un birou la Bucuresti pentru a administra aceste proiecte.

Lukoil are de gand sa investeasca aproximativ 1,5 miliarde de dolari pentru extractia de petrol in Romania. Investitiile in prospectiuni geologice, cautare si confirmarea de rezerve ar urma sa se ridice la 400 milioane de dolari in urmatorii trei ani.

Infiintata in anul 1998, compania Lukoil Romania este unul dintre liderii pietei petroliere romanesti, avand o cota de aproximativ 20% din piata totala de produse petroliere din Romania.

In prezent, compania Lukoil Romania detine rafinaria Petrotel si comercializeaza carburanti printr-o retea de 300 de statii de distributie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#Lukoil investitii Romania, #Lukoil noi perimetre Marea Neagra, #Lukoil investitii Marea Neagra , #Investitii