LukOil va investi in 2010 in Romania 45 mil. dolari

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 14:38
843 citiri

Investitiile in Romania ale grupului petrolier LukOil din Rusia pentru 2010 se ridica la aproximativ 45 milioane dolari si vor fi directionate catre rafinaria Petrotel-LukOil si catre benzinariile LukOil Romania, a declarat miercuri directorul AOA Lukoil din Moscova, Andrei Bycenco, citat de NewsIn.

"Investitiile pentru anul viitor in rafinaria Petrotel-LukOil se ridica la 36 milioane dolari.

Acestea vor fi facute in siguranta tehnica, ecologie si calitatea produselor", a precizat directorul AOA Lukoil din Moscova, Andrei Bycenco, in cadrul unei conferinte de presa la Bucuresti.

De asemenea, directorul general al LukOil Romania, Constantin Tampiza, a spus ca LukOil Romania va investi in benzinarii anul viitor 8,7 milioane dolari.

"Investitiile pentru 2010 ale LukOil Romania de 8,7 milioane de dolari si vor fi directionate catre intretinerea statiilor, pentru masuri de protectie, adica vom moderniza sistemul de supraveghere, plus pentru performarea sistemului de tehnologiii informationale", a afirmat Tampiza.

Rafinaria Petrotel Ploiesti a fost preluata de compania petroliera LukOil in anul 1998.

LukOil este o companie petroliera integrata, cu activitati in explorarea, extractia si rafinarea titeiului, precum si in comercializarea produselor petroliere.

Investitiile facute in Romania pe o perioada de 11 ani se ridica la peste jumatate de miliard de dolari. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#investitii, # grup, # petrolier, # rafinarie, # dolari , #Investitii