Macromex a finalizat centrul logistic din Campia Turzii. Vezi la cat s-a ridicat investitia

Joi, 06 Februarie 2014, ora 15:01
4759 citiri
Macromex a finalizat centrul logistic din Campia Turzii. Vezi la cat s-a ridicat investitia
Edenia Distribution Center, depozit High-Bay cu temperatură controlată și complet automatizat

Macromex, unul dintre cei mai mari jucatori din industria de food din Romania pe segmentul produselor cu temperatura controlata, a finalizat constructia depozitului High-Bay de produse congelate din Campia Turzii, considerat cel mai inalt din Europa.

Centrul de distributie, denumit Edenia Distribution Center va intra in functiune in luna aprilie a acestui an, dupa finalizarea perioadei de probe, a anuntat compania.

Lucrarile la aces proiect, apreciat ca fiind unul dintre cele mai complexe proiecte logistice din Romania, au inceput in primavara anului 2013.

Investitia totala s-a ridicat la 17 milioane de euro

Investitia totala s-a ridicat la suma de 17 milioane de euro si a fost sustinuta din resurse proprii ale companiei si dintr-o finantare acordata de BCR.

Compania apreciaza ca investitia este binevenita atat pe plan economic, cat si pe plan social, Campia Turzii fiind o regiune cu un potential extrem de mare in ceea ce priveste forta de munca calificata.

Astfel, peste 500 de oameni au fost implicati in procesul de constructie al complexului logistic din Campia Turzii si au fost create mai mult de 100 de locuri de munca directe si indirecte.

Investitie pentru stocarea si distribuirea in zona de nord-vest a produselor

Edenia Distribution Center a fost realizat pentru stocarea si distribuirea in zona de nord-vest a produselor din portofoliul Macromex, inclusiv cele produse la fabrica de paine congelata La Lorraine, aflata in acelasi parc industrial.

"Finalizarea proiectului Edenia Distribution Center creeaza, de asemenea, conditiile pentru consolidarea unui pol logistic in zona de nord-vest a Romaniei - judetul Cluj, care va avea ca rezultat intensificarea activitatilor de productie si a celor comerciale din zona, permitand firmelor din industria alimentara, retail si transport sa-si imbunatateasca afacerile intr-un mod sustenabil", apreciaza compania..

Constructia are o suprafata de 6.900 mp si stocheaza 17.000 paleti

Macromex a investitit la Campia Turzii, localitate strategic selectata, deoarece localitatea este considerata ca fiind un nod important cu conexiuni directe atat catre zona de nord-vest a Romaniei, cat si catre marile orase din nord-vestul Europei. Aceasta pozitionare permite livrarea produselor in cele mai importante piete din Europa in aproximativ 24 de ore.

"Exista doua elemente principale care fac ca acest centru de distributie sa fie un proiect unic in Romania: designul inovativ, prin constructia complexului, care include cel mai inalt depozit de frig de tipul High-Bay din Europa, si eficienta ridicata, datorata tehnologiilor ultra-moderne din interior", a mai apreciat compania.

Intreaga constructie are o suprafata de 6.900 metri patrati si o capacitate de stocare de 17.000 paleti, fiind formata din mai multe zone cheie, respectiv depozitul High-Bay, zona de depozitare pentru paleti, zona de picking, zona de triere si expeditie paleti.

In toate aceste spatii se opereaza la o temperatura constanta de -25 grade Celsius, asigurandu-se astfel pastrarea lantului de frig pe intreg fluxul operational.

Depozitul High-Bay, una dintre cele mai importante zone ale complexului logistic, are o inaltime de 42 m si 16 nivele de depozitare, cu o capacitate de stocare de 15.600 de paleti. Acesta are temperatura controlata si este complet automatizat.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#edenia center, #macromex investitie, #macormex romania , #Investitii