Mechel va investi 35 milioane dolari, pana in 2009, pentru modernizare

Joi, 08 Martie 2007, ora 09:25
1037 citiri

Mechel International Holdings AG a anuntat, miercuri, ca va investi, in urmatorii trei ani, aproximativ 35 milioane dolari la Mechel Targoviste SA, pentru a se alinia la cerintele Uniunii Europene si a moderniza intreprinderea.

Mechel Targoviste si-a propus, pentru anul in curs, o cifra de afaceri de 250 milioane dolari si o productie medie lunara de 40.000 tone de otel.

Compania damboviteana a pus marti in functiune o noua masina de turnare continua a taglelor cu scopul reducerii costurilor. Costurile pentru reconstructia masinii si a infrastructurii s-au ridicat la circa 14 milioane de dolari, si au facut parte dintr-un amplu program de modernizare. Capacitatea de productie a instalatiei este de 500.000 tone tagla anual, iar prin aceasta s-a dublat capacitatea de turnare.

Productia turnata va fi utilizata, in principal, in cadrul intreprinderii, dar nu este exclusa fabricarea de tagla destinata vanzarii. Modernizarea instalatiei va da posibiliatea turnarii intregului sortiment de oteluri produse in combinat, inclusiv oteluri slab aliate si aliate. Instalatia de desprafuire si sistemul de tratare a apei au fost montate anterior instalatiei de turnare, potrivit cerintelor europene de protectia mediului. Anul acesta este preconizata modernizarea sectorului de laminare.

Din momentul privatizarii, Mechel a investit la Targoviste peste 38 milioane de dolari, depasind substantial si inainte obligatiile investitionale asumate prin contractul de privatizare care a incetat in decembrie 2006.

Profitul net obtinut de Mechel Targoviste pe 2006 a fost de aproape noua milioane lei (2,65 milioane euro), in conditiile in care compania a inregistrat o pierdere de 57 milioane lei in perioada similara a anului precedent. Cifra de afaceri a companiei in 2006 a fost de 647 milioane lei (191,4 milioane euro), in crestere cu 6% fata de perioada similara a anului precedent, cand Mechel Targoviste a obtinut o cifra de afaceri de 608 milioane lei.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...