Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mediul de afaceri din Romania, explicat punct cu punct, la un seminar dedicat investitorilor

Mediul de afaceri din Romania, explicat punct cu punct, la un seminar dedicat investitorilor


Managerii si investitorii straini care vor sa investeasca pentru prima oara in Romania sau sa isi extinda afacerile aici sau in alte piete din regiune, au ocazia sa afle care sunt avantajele unei astfel de investitii, dar si riscurile la care se supun, precum si care sunt cerintele specifice derularii unei afaceri la noi in tara.

Desi este o tara membra a Uniunii Europene, legislatia din Romania are anumite particularitati care, daca nu sunt pe deplin explicate si intelese, pot fi o piedica in calea investitorilor.

Aceste particularitati, ca si alte aspecte ale extinderii afacerilor pe pietele din Romania si Europa de Sud Est vor fi discutate de specialisti intr-un webinar organizat de catre TMF Group, companie ce ofera servicii profesionale de outsourcing, de la contabilitate si raportare pana la HR, payroll si servicii juridic-administrative.

Webinar-ul va urmari oportunitatile si provocarile mediului de afaceri din Europa de Sud-Est, cu o atentie deosebita acordata pietelor din Romania, Bulgaria, Serbia, Croatia si Slovenia.

"Intrarea pe noi piete internationale poate fi o adevarata aventura pentru orice companie, deoarece fiecare zona are un alt sistem de reglementari si raportari. Romania este o piata atractiva, dar are un sistem legislativ si de taxe complex, cu cerinte de raportare stricte si reglementari in continua schimbare. Pentru companiile internationale, obisnuite cu sistemele de reglementare ale altor tari, intelegerea acestuia este mai dificila si necesita mai mult timp. De aceea, e nevoie de cineva cu o perspectiva globala si cunostinte locale, care sa faciliteze acomodarea rapid, in siguranta si eficient. Astfel, costurile pot fi tinute sub control, iar activitatea principala nu are de suferit", a declarat Emine Constantin, Managing Director al TMF Group Romania.

Webinar-ul va avea doi speakeri, care vor ghida investitorii prin procesul de decizie privind investitiile dincolo de granite: Juraj Gerzeni, Director Regiunea Europa Centrala si de Est in cadrul TMF Group, si Daniel Thorniley, fondator al CEEMEA Business Group.

Seminarul face parte din seria QuickStart, organizata de TMF Group, si are ca tema principala modul in care companiile isi pot extinde activitatea in Europa de Sud-Est, cu o atentie deosebita acordata pietelor din Romania, Bulgaria, Serbia, Croatia si Slovenia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1155 ori