MGC Topoloveni tinteste o cota de piata de 50%. Care este asul din maneca

Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 13:27
2823 citiri

MGC Topoloveni vrea sa ajunga la o cota de 50% pe piata conservelor din Romania dupa lansarea celor zece sortimente de mancaruri si specialitati traditionale sub brandul "Bunatati de Topoloveni - fondat 1901".

Cele zece sortimente de produse vor fi lansate la mijlocul lunii decembrie, a declarat Nicolae Pauna, directorul general al fabricii MGC Topoloveni, citat de Agerpres.

Complexul de fabrici MGC Topoloveni, detinut de familia hotelierului libanez Mohammad Murad, a fost modernizat printr-o investitie de aproape 3,7 milioane de euro.

Omul de afaceri Mohammad Murad a investit 3,7 mil. de euro la Topoloveni

In urma acestei investitii, fabricile vor produce zilnic 30 de tone de mancare gatita si specialitati traditionale care vor fi vandute sub bradul "Bunatati de Topoloveni - fondat 1901".

In prezent, MGC Topoloveni are o cota de piata 33% - 35% pe brandul Mandy si de 6% - 7% pe conservele vandute sub brandul Extra.

Capacitatea finala a fabricii va ajunge la 15 milioane de recipiente pe an, in momentul de fata fabrica acoperind doar jumatate din acesta capacitate.

Complexul de fabrici MGC Topoloveni are contracte de livrare cu peste 40 de producatori locali, acestea asigurand doar 50% din necesarul de materie prima.

Restul materiei prime este achizitionat din zone legumicole de traditie, respectiv din Braila, Calafat sau Caracal.

Complexul are peste 150 de angajati, urmand sa ajunga la 300, in momentul in care fabrica va functiona la capacitate maxima.

Conducerea MGC Topoloveni estimeaza ca, dupa finalizarea altor investitii, numarul angajatilor va ajunge la 1.000.

Investitiile viitoare ale companiei MGC International Investments vor viza inca doua sectii, care vor produce sosuri, condimente si otet.

Seful fabricii de conserve din Topoloveni nu exclude pe viitor protejarea brandului "Bunatati de Topoloveni - fondat 1901" la nivelul Uniunii Europene, desi deocamdata compania este axata mai mult pe dezvoltarea acestuia pe piata locala.

O alta societate din Topoloveni, Sonimpex, detine singura protectie europeana a unui produs romanesc, respectiv a magiunului de Topoloveni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#investitii Topoloveni, #MGC Topoloveni investitii, #produse MGC Topoloveni, #investitii fabrici Topoloveni, #MGC Topoloveni cota piata , #Investitii