Ministerele iau cu imprumut un miliard euro

Luni, 27 Aprilie 2009, ora 09:56
1055 citiri
Ministerele iau cu imprumut un miliard euro

Ministerele se vor imprumuta in acest an cu 4,1 miliarde lei (circa un miliard euro) prin credite externe pentru proiecte de investitii, cele mai multe fonduri urmand sa fie contractate de Ministerele Transporturilor, Mediului si Dezvoltarii Regionale, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.

Din totalul sumei, Ministerul Transporturilor va contracta credite externe de 1,6 miliarde lei, Ministerul Mediului va imprumuta 608 milioane lei, iar Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei va angaja 586 milioane lei, relateaza Mediafax.

Credite externe vor fi contractate si de Ministerele Culturii (252 milioane lei), Educatiei (249 milioane lei), Sanatatii (216 milioane lei), Agriculturii (211 milioane lei), Economiei (84 milioane lei), Muncii (64 milioane lei), Justitiei (53 milioane lei), Comunicatiilor (50 milioane lei), Administratiei si Internelor (28 milioane lei), Finantelor (26 milioane lei).

La acestea se vor adauga venituri din economie de 4,1 miliarde lei, fonduri externe nerambursabile postaderare de 7,5 miliarde lei, investitii ale companiilor de stat si alte transferuri de natura investitiilor de 6,1 miliarde lei.

Potrivit surselor citate, ministerele au realizat deja deschideri de credite externe in suma de 879 milioane lei, reprezentand 21,3% din totalul anual programat, insa din fondurile externe nerambursabile de postaderare, de 7,5 miliarde lei, au fost realizate deschideri de credite de 608,9 milioane lei, reprezentand doar 8% din totalul anual.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#credit, #euro, #investitii, #miliard, #ministere , #Investitii