Ministrul Mediului: 4 mari investitori vor sa investeasca 500 milioane de euro in Romania

Duminica, 31 Martie 2013, ora 09:14
1595 citiri

Ministrul Mediului si Schimbarilor climatice, Rovana Plumb, a anuntat, sambata, ca patru mari investitori, intre care companii din Germania si Austria, intentioneaza sa investeasca peste 500 de milioane de euro in Romania, in domenii precum industria auto, cea a lemnului sau resurse naturale.

Prezenta sambata, la Ploiesti, unde a participat la conferinta de alegeri a PSD Prahova, Rovana Plumb a afirmat, in discursul tinut in fata participantilor la intalnire, ca patru mari companii intentioneaza sa investeasca in perioada urmatoare peste 500 de milioane de euro in Romania.

Ulterior, Rovana Plumb a spus, intr-o conferinta de presa, ca este vorba despre investitori nemti si austrieci, din domenii de activitate precum industria auto, domeniul resurselor naturale sau industria lemnului.

"Avem o crestere a investitiei care a fost propusa de catre OMV de 150 de milioane de euro, la Suplacu de Barcau si mai avem si alte propuneri in ceea ce priveste industria lemnului si energia alternativa", a spus Rovana Plumb.

Printre acele companiile care vor investi in Romania, Rovana Plumb a mentionat firma Michelin, dar si o companie din Austria, care intentioneaza sa investeasca 150 de milioane de euro intr-o fabrica de cherestea in judetul Covasna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#companii investitii Romania, #Rovana plumb anunta investitii , #Investitii