Mostenitorii Renault nu primesc desbagubiri

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 13:15
1345 citiri
Mostenitorii Renault nu primesc desbagubiri

Mostenitorii lui Louis Renault, fondatorul grupului auto care controleaza Dacia, au pierdut primul proces in care incercau sa obtina despagubiri pentru nationalizarea companiei dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Judecatorii de la Tribunal de Grande Instance de Paris au decis ca nu au jurisdictie in aceasta cauza, recomandand reclamantilor sa se adreseze unei instante administrative, a declarat Louis-Marie de Roux, avocatul care reprezinta familia Renault, citat de New York Times.

"A fost o decizie de procedura. Este foarte posibil ca familia sa conteste hotararea intr-o curte de apel in urmatoarele saptamani", a afirmat ea.

Louis Renault a fost unul dintre cei mai importanti industriasi europeni in prima parte a secolului, compania sa devenind rapid una dintre cele mai mai din Europa datorita tehnicii preluate de la Henry Ford.

Uzinele Renault au aprovizionat insa Wehrmacht-ul in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, compania fiind sanctionata in 1945 cu nationalizarea pentru colaborationism. Louis Renault a fost inchis in 1944 pentru colaborationism si a murit in acelasi an, in inchisoare.

Mostenitorii fondatorului Renault sustin ca predecesorul lor nu a avut de ales, fiind fortat de circumstante sa colaboreze cu germanii, iar efortul lor in justitie se bazeaza pe o lege introdusa in 2010 care permite populatiei sa conteste constitutionalitatea masurilor guvernului.

Reclamantii afirma ca doresc mai degraba reabilitarea numelui Renault, si nu castigul financiar, insa avocatii lor considera ca ar putea castiga despagubiri de peste 100 milioane euro.

Guvernul provizoriu condus de generalul Charles de Gaulle a nationalizat Renault in 1945, fara sa fi condamnat vreodata compania sau pe fondatorul acesteia si fara plata vreunei compensatii. In baza acestor fapte, mostenitorii considera ca nationalizarea a fost neconstitutionala.

Grupul Renault nu s-a constituit parte in acest dosar. Compania este listata la bursa de la Paris si detinuta de investitori privati, insa statul francez are inca o participatie importanta, de 15% din actiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
O filială a gigantului american Google, Mandiant, avertizează joi, 18 aprilie, într-un raport, cu privire la activităţi ale unei grupări de hackeri cu legături cu spionajul rus, Sandworm,...
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
#Renault familie, #mostenire Renault, #uzine Renault, #bani Renault , #Investitii