O nava de 6 milioane de euro va fi construita in Romania de norvegienii de la Vard

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 16:14
4317 citiri
O nava de 6 milioane de euro va fi construita in Romania de norvegienii de la Vard
Vard Braila a livrat companiei CMI cinci spargatoare de gheata

Norvegienii de la Vard Holdings Limited, unul dintre principalii producatori si designeri de nave specializate, va construi o nava pentru compania kazaha Circle Maritime Invest (CMI).

Aceasta nava, care va costa 55 de milioane de coroane suedeze (peste 6,3 milioane de euro), va fi cosntruita in Romania, la Santierul Naval din Braila.

Vard Braila avea circa 2.000 de angajati

Conform lui Roy Reite, director executiv al Vard, compania va mai construi inca o nava pentru Circle Maritime Invest.

Nava va fi livrata in trimestrul trei din 2014

Noua nava va fi livrata CMI, complet echipata, in trimestrul al treilea din anul viitor si va opera in Marea Caspica. Aceasta va avea 46 de metri si o inaltime de 13 metri si un echipaj de 22 de persoane.

In ultimii ani, santierul naval Vard Braila a mai construit cinci spargatoare de gheata pentru CMI

Circle Marine Invest, prin filiala sa Caspian Offshore Construction, va opera in Marea Caspica si este o companie privata inregistrata in Kazahstan.

Santierul Naval Vard Braila a avut, anul trecut, afaceri de 226, 8 milioane de lei (peste 50 de milioane de euro) si aproape 1.900 de angajati, iar profitul s-a riricat la peste 72 milioane de lei (16 milioane de euro).

La Tulcea, Vard a construit o nava de 100 de milioane euro

Recent, compania norvegiana a anuntat ca va o nava de 100 milioane euro pentru grupul norvegian Farstad Shipping, carena urmand sa fie construita in Romania, la santierul naval Tulcea.

Vard a construit la Tulcea carena pentru o nava de 100 milioane euro

Vasul, destinat lucrari de constructii, inspectie si mentenanta pentru proiecte offshore, va avea o lungime de 143 metri. Echipajul va numara pana la 130 de persoane, iar nava va fi echipata cu doua macarale, cea mai mare dintre acestea avand capacitatea de ridicare de 250 tone.

Livrarea este programata pentru trimestrul al treilea al anului 2015.

Afacerile santierului Vard din Tulcea, unde erau aproape 3.000 de angajati, au depasit anul trecut 542 de milioane de lei (peste 120 milioane de euro).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Vard Braila, #Vard Tulcea, #santier naval, #Vard Romania , #Investitii