NEPI, la un pas de a detine intreg Mega Mall-ul din Pantelimon. Ce planuri mai are investitorul

Joi, 31 Iulie 2014, ora 08:36
2825 citiri
NEPI, la un pas de a detine intreg Mega Mall-ul din Pantelimon. Ce planuri mai are investitorul

Fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI) vrea sa preia restul de 30% din proiectul Mega Mall Bucuresti si sa cumpere un teren de 7,4 hectare in Piatra Neamt pentru dezvoltarea unui centru comercial de 29.000 de metri patrati suprafata inchiriabila.

Mega Mall din cartierul Pantelimon din Bucuresti, cu o suprafata inchiriabila de 70.700 de metri patrati, este inchiriat in proportie de 85% si urmeaza sa fie finalizat in al doilea trimestru al anului 2015. NEPI a intrat in 2013 in proiect cand a preluat 70% din participatie de la dezvoltatorul austriac Real 4 You. Investitia este estimata la 150 de milioane de euro.

"Compania este in discutii pentru a prelua si detinerea partenerului din proiect (Mega Mall, n.r.), termenii comerciali au fost agreati, insa mai este nevoie de aprobarea documentatiei si acordul Erste Bank (care a finantat cumpararea terenului de catre Real 4 You) ", se mentioneaza in raportul financiar al fondului, cel mai activ investitor imobiliar de pe piata locala din ultimii ani.

Potrivit aceluiasi raport, planurile NEPI sunt mari si pentru Piatra Neamt.

"Compania si-a securizat un teren de 7,4 hectare in zona de vest a orasului Piatra Neamt (...). Orasul are o populatie de aproximativ 85.000 de oameni, iar 245.000 de locuitori traiesc la 45 de minute distanta cu masina. Terenul este localizat in cea mai dens populata zona din oras, cu un acces rutier foarte bun. (...) Evaluam ca putem sa dezvoltam un centru comercial regional de 29.000 metri patrati pe teren", se arata in raport.

NEPI, interesat de cat mai multe proiecte de retail

Potrivit sursei citate, NEPI urmareste mai multe proiecte de retail pe care vrea sa le cumpere.

"La 30 iunie, angajamentele NEPI in dezvoltarea de proiecte viitoare se ridicau la 105 milioane de euro (in plus fata de cele 183 de milioane de euro cheltuite pana la aceasta data). Pana la data raportului, au fost securizate oportunitati de dezvoltare in valoare de 170 de milioane de euro, contracte care nu s-au incheiat inca", se precizeaza in raport.

NEPI a cumparat in urma cu cateva luni un teren de 18 hectare in Timisoara de la fratii Marius si Emil Cristescu, unde intentioneaza de asemenea sa dezvolte un centru comercial, de pana la 80.000 de metri patrati.

Fondul sud-african de investitii mai are in curs de dezvoltare doua centre comerciale, in Bucuresti si Targu Jiu, Vulcan Value Centre si Shopping City Targu Jiu.

Shopping City Targu Jiu, care va avea 26.800 metri patrati, este inchiriat peste 80%, iar deschiderea este prevazuta pentru 16 octombrie. Vulcan Value Centre, de 25.200 mp, inchiriat peste 90% va fi deschis pe 4 septembrie. Alte proiecte in curs de dezvoltare sunt The Office in Cluj-Napoca, in parteneriat cu omul de afaceri Ovidiu Sandor si un proiect de birouri in Piata Victoriei.

NEPI are in Romania un portofoliu de active evaluate la finele lunii iunie la 1,2 miliarde de euro, fata de 700 milioane de euro in perioada similara a anului trecut.

In primul semestru un profit atribuibil actionarilor a totalizat 30,3 milioane euro, cu 40% peste castigul din perioada similara a anului trecut, de 21,7 milioane euro.

Fondul a raportat in perioada analizata venituri nete din chirii de peste 30 de milioane de euro, cu 60% mai mult fata de acelasi interval din 2013. Datoriile NEPI se ridicau la peste 283 milioane de euro la sdarsitul primului semestru.

In prezent, NEPI gestioneaza in Romania Promenada Mall Braila, Ploiesti Shopping City, Retail Park Auchan Pitesti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, dar si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview in Bucuresti si City Business Centre Timisoara.

De asemenea, NEPI are in dezvoltare in Romania investitii de peste 460 de milioane de euro, in proiecte noi sau in extensii de proiecte existente, suprafata totala inchiriabila la finalizare fiind estimata la peste 250.000 metri patrati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#teren NEPI Piatra Neamt, #Mega Mall Pantelimon, #investitii NEPI Romania , #Investitii