Noi criterii de finantare a investitiilor pentru infrastructura destinata mediului de afaceri

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 18:15
1548 citiri
Noi criterii de finantare a investitiilor pentru infrastructura destinata mediului de afaceri

Investitiile cu o valoare maxima de 40 milioane lei din cadrul Programului de dezvoltare a infrastructurii de utilitati publice destinata mediului de afaceri vor putea primi un ajutor regional de 35% din valoarea echipamentelor sau a utilajelor achizitionate, fara a depasi 350.000 de euro.

Modificarile apartin unui proiect de Ordonanta Urgenta lansat in dezbatere interministeriala, luni, de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Programul se deruleaza in perioada 2012-2018, cu posibilitatea prelungirii prin lege. In perioada de implementare a programului 2012 -2015 suma maxima anuala ce poate fi alocata unui apel de proiecte din bugetul MDRT este de 125 milioane lei.

Categoriile de investitii pentru care se acorda forme de sprijin de la bugetul de stat sunt cele in activitati de productie si servicii, inclusiv activitatile in domeniul specializarilor inteligente, precum si investitiile in echipamente si/sau utilaje, cu exceptia activitatilor imobiliare, centrelor comerciale, serviciilor financiar-bancare si a serviciilor auto.

Investitiile eligibile sunt cele in lucrari de construire, modernizare, extindere a infrastructurii rutiere inspre zona de interes economic sau din interiorul structurilor de afaceri, investitiile in lucrari pentru infrastructura de alimentare cu apa si canalizare, pentru infrastructura de alimentare cu energie electrica, pentru infrastructura de alimentare cu energie termica, precum si pentru lucrarile de viabilizare a terenurilor existente in cadrul structurii de afaceri.

Proiectele care se depun trebuie sa se incadreze intre o valoare minima de patru milioane lei si o valoare maxima de 40 milioane lei. Structurile de afaceri din zonele de interes economic trebuie sa genereze un numar de minim 100 de locuri de munca si sa atraga investitii de minimum 10 milioane de euro.

Programul coordonat de MDRT este compus din Subprogramul privind dezvoltarea infrastructurii de utilitati publice care deservesc structurile de afaceri aflate in zonele de interes economic si din Subprogramul pentru sustinerea operatorilor economici care isi desfasoara activitatea in structurile de afaceri aflate in zonele de interes economic.

Subprogramele se finanteaza in proportie de 80% din valoarea cheltuielilor eligibile, de la bugetul de stat, prin MDRT si in proportie de 20% din valoarea cheltuielilor eligibile, de la bugetele locale, precum si alte surse de finantare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#criterii finantare investitii infrastructura, #finantare investitii infrastructura, #investitii infrastructura , #Investitii