Nuclearelectrica: Investitii de 16,8 mil. lei in tratarea deseurilor radioactive

Vineri, 02 Martie 2012, ora 16:02
1855 citiri
Nuclearelectrica: Investitii de 16,8 mil. lei in tratarea deseurilor radioactive

Nuclearelectrica plateste 16,8 milioane lei, fara TVA, Companiei Nationale a Uraniului pentru servicii de tratare a deseurilor radioactive, contractul fiind incheiat pe o perioada de 48 de luni, potrivit unui anunt de atribuire publicat pe e-licitatie.ro.

Compania Nationala a Uraniului va oferi servicii de eliminare a deseurilor menajere si a apelor menajere, servicii de prelucrare a materialelor nucleare neconforme cu uraniu natural, servicii de recuperare dioxid de uraniu natural, respectiv de recuperare uraniu natural din materiale nucleare neconforme.

Contractul a fost atribuit in 17 febuarie 2012, prin negociere fara anunt de participare. Estimarea initiala a valorii contractului a fost de 19,68 milioane lei, fara TVA.

Nuclearelectrica justifica alegerea acestei proceduri prin faptul ca lucrarile, produsele si serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice.

Nuclearelectrica, detinuta de stat, este al doilea mare producator de energie electrica din tara. In prezent, Romania are doua unitati nucleare la centrala de la Cernavoda, fiecare cu o putere instalata de cate 720 MW, centrala aflata in administrarea Nuclearelectrica.

Potrivit Strategiei Energetice a Romaniei, centrala din Cernavoda ar urma sa aiba alte doua reactoare nucleare, cu o putere instalata asemanatoare.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Nuclearelectrica investitii, #Nuclearelectrica servicii tratare deseuri, #companie stat Nuclearelectrica investitii , #Investitii