O companie germana vrea sa investeasca in agricultura romaneasca

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 16:12
2581 citiri
O companie germana vrea sa investeasca in agricultura romaneasca
Sursa:ecomagazin.ro

Compania germana Baywa Aktiengesellschaft vrea sa investeasca in domeniul agricol din Romania, a declarat directorul diviziei de inginerie a firmei, Mayer Siegfried, dupa o intrevedere avuta marti cu ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

"Compania germana intentioneaza sa investeasca in Romania, reprezentantul acesteia afirmand ca tara noastra are un potential agricol ridicat, iar acest domeniu trebuie sa fie prioritar", se arata intr-un comunicat transmis miercuri de MADR.

De asemenea, ministrul Valeriu Tabara a avut o intalnire cu administratorul grupului italian Maschio Gaspardo, Egidio Maschio, si cu administratorul delegat al grupului, Mirco Maschio. Dupa acesta intrevedere, ministrul agriculturii a facut o vizita la fabrica Maschio Gaspardo din Chisineu Cris, unde se produc utilaje pentru lucrarile solului folosite de fermierii din Romania si din alte tari. Ministrul Valeriu Tabara a declarat ca realizarea fabricii de la Chisineu Cris a fost un succes in domeniul tehnicii agricole din Romania.

"Fara tehnica agricola performanta nu putem concepe o agricultura de succes", a declarat ministrul agriculturii. In final, oficialul roman a fost invitat la fabrica din Italia, cu ocazia inaugurarii unei noi instalatii fotovoltaice, una dintre cele mai moderne din Europa.

In cursul aceleiasi zile, ministrul Valeriu Tabara a avut o intrevedere si cu primarul orasului Chisineu Cris, Gheorghe Burdan, cu care a discutat despre investitiile facute in zona in domeniul agriculturii.

De asemenea, ministrul agriculturii s-a intalnit si cu Aurel Ardelean, rectorul Universitatii de Vest, Vasile Goldis. "Cei doi au discutat despre importanta colaborarii dintre universitate, institutele de cercetare si firmele din domeniul agriculturii", se mai spune in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#companie germana investitii Romania, #investitii externe agricultura , #Investitii