O firma araba "spala" apa din Prahova pentru suma de 14 milioane de euro

Joi, 31 Octombrie 2013, ora 07:01
3427 citiri
O firma araba "spala" apa din Prahova pentru suma de 14 milioane de euro
Romania investeste in ecologizare

Romania se afla in plin proces de "ecologizare", investind in statii de epurare a apei si in dezvoltarea de depozite "verzi" de deseuri industriale si menajere. Un proiect este acela prin care compania araba Drake & Scull din Dubai, prin firma germana Passavant-Roediger, va reabilita si extinde statiile de epurare a apei uzate din orasele Campina si Plopeni.

Valoarea contractului este de aproape 64 milioane de lei (circa 14,2 milioane de euro) fara TVA si cuprinde toate lucrarile necesare pentru extinderea si retehnologizarea statiilor de epurare apa uzata din cele doua orase prahovene.

Pe langa acestea, compania va mai construi statii de epurare si in Turcia, valoarea totala a contractelor din cele doua tari depasind 41 de milioane de euro.

Compania a mai participat la licitatii in Romania

Passavant-Roediger a castigat mai multe astfel de contracte in Romania, dar a avut si unele probleme la licitatii, cea mai recenta fiind aceea de la Caransebes, unde oferta depusa de Passavant Roediger a fost respinsa de autoritatea contractanta, Aquacaras Resita.

Valoarea contractului pentru statia de epurare din Caransebes era de 30 de milioane de lei (circa 6,7 milioane de euro).

Printre contractele semnate de Passavant Roediger se numara si unul cu Nuclearelectrica.

Drake & Scull a cumparat compania germana in 2009

Grupul Drake & Scull a cumparat compania germana in 2009, cand a preluat 82% din actiuni. Restul de 18% actiuni au fost transferate in proprietaea grupului din Dubai in 2012.

Roediger este o companie germana fondata in 1842, cu activitate in forarea de puturi de apa si construirea de statii de pompare.

Romania investeste in epurarea a apelor si in ecologizarea deseurilor

Recent, Ministerul Mediului a semnat contractul de finantare pentru cea de-a doua faza a contructiei statiei de epurare de la Glina. Investitia in cel mai mare proiect de mediu integrat din Romania se ridica la 426,5 milioane de euro.

Finantarea se bazeaza pe fonduri europene (62,63%), bugetul de stat (7,70%), bugetul local (0,71%) si imprumuturi rambursabile (28,96%).

Proiectul statiei de la Glina a fost inceput la mijlocul anilor '80, insa a fost stopat imediat dupa Revolutie, fiind abandonate cateva bazine uriase si constructii gigantice.

Alte contract au fost pentru dezvoltarea de depozite ecologice pentru deseuri menajere si industriale. Astfel, depozitul de la Balteni urmeaza sa aiba o capacitate de 3,5 milioane metri cubi, caruia i se adauga statie de sortare, o capacitate de 29.000 tone pe an, din care 14.700 tone pentru hartie si carton, iar 14.700 tone pentru plastic si metal, lprecum si o statie de epurare, drumuri de acces si alei interioare. Valoarea contractului este de aproape 35,1 milioane lei (7,8 milioane euro), fara TVA.

Un alt contract pentru dezvoltarea de depozite ecologice pentru deseuri a fost atribuit in Iasi, fiind in valoare de 2,4 milioane de lei, fara TVA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#investitii romania, #investitii ecologizare, #epurare apa , #Investitii