Octavian Radu a vandut RTC Proffice. Cumparatorul vrea sa relanseze firma

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 17:29
3567 citiri
Octavian Radu a vandut RTC Proffice. Cumparatorul vrea sa relanseze firma

Compania suedeza de investitii Oresa Ventures a achizitionat RTC Proffice Experience, companie de papetarie si birotica, cu datorii catre banci de 14 milioane de euro, de la omul de afaceri Octavian Radu.

Cornel Marian, managing director la Oresa Ventures Romania a declarat ca scopul tranzactiei, a carei valoare nu a fost facuta publica, este recapitalizarea firmei RTC Proffice Experience si cresterea capitalului de lucru, informeaza Ziarul Financiar.

Fondul suedez de investii, Oresa Ventures activeaza in Romania si Europa Centrala si de Est din 1995, detinand pe piata locala producatorul de materiale de constructii Somaco Grup Prefabricate.

In ceea ce priveste compania RTC Proffice Experience, aceasta a avut anul trecut pierderi in valoare de 1,2 milioane de euro. Octavian Radu, reprezentantul RTC a afirmat ca din cauza crizei nu a putut sustine financiar firma RTC Proffice si ca tranzactia actuala inseamna reducerea indatorarii cu peste 25%, si o continuare a strategiei initiate in 2010.

In ultimii doi ani, mai multe firme din grupul RTC au inregistrat datorii si au intrat in insolventa. Printre acestea se numara si Sebra Francize, care opereaza francizele din domeniul cafenelelor si restaurantelor si este controlata tot de Octavian Radu. Sebra Francize a cerut intrarea in insolventa in mai anul acesta, dupa ce a acumulat datorii de 4,5 milioane de euro catre banci si furnizori.

De asemenea, in vara anului trecut, Diverta si TCE Logistica, ambele firme detinute de Octavian Radu au intrat in reorganizare judiciara.

In ultimii 2 ani, grupul RTC a avut pierderi de 20 de milioane de euro, omul de afaceri Octavian Radu, afirmand ca RTC a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de sub 100 de milioane de euro, jumatate fata de valorile inregistrate in 2008.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#RTC papetarie achizitie Oresa Ventures, #Octavian Radu RTC , #Investitii