OMV Petrom investeste 30 de milioane de euro in redezvoltarea zacamantului Tazlau

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 11:49
1597 citiri
OMV Petrom investeste 30 de milioane de euro in redezvoltarea zacamantului Tazlau
Foto: agenda.ro

Producatorul de titei si gaze OMV Petrom investeste 30 de milioane de euro, in perioada 2014 - 2015, pentru redezvoltarea zacamantului de titei Tazlau, situat in nord-estul tarii, in judetul Bacau, proiectul vizand deblocarea de rezerve suplimentare de titei de 3,2 milioane barili, a anuntat, joi, producatorul OMV Petrom.

'OMV Petrom investeste constant in tehnologii noi si metode de recuperare secundara pentru redezvoltarea zacamintelor mature pentru a imbunatati ratele de recuperare a titeiului si gazelor. Acest proiect va contribui la atingerea obiectivului nostru strategic de a stabiliza productia de hidrocarburi din Romania in timp ce rezervele suplimentare deblocate prin aceasta investitie vor intari contributia OMV Petrom la asigurarea securitatii energetice a Romaniei pe termen lung', a spus Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatile de explorare si productie, intr-un comunicat remis Agerpres .

Tazlau este un zacamant matur de titei, exploatat de peste 60 de ani, a carui productie zilnica reprezinta sub 1% din productia totala de titei a OMV Petrom in Romania.

"Redezvoltarea zacamantului are ca scop cresterea gradului de recuperare a titeiului din zacamantul Tazlau prin injectie de apa industriala. Proiectul de redezvoltare Tazlau consta in 20 de operatiuni de reparatii capitale, construirea unei instalatii de tratare a apei si a unei retele noi de distributie a apei. Acest proiect va debloca rezerve suplimentare de titei de 3,2 milioane barili (echivalent cu circa 10% din productia anuala de titei a OMV Petrom in Romania), inlocuind declinul natural", se arata in comunicat.

La finalul anului 2013, 11 proiecte de redezvoltare a zacamintelor se aflau in faza de dezvoltare. Investitiile viitoare planificate pentru implementarea acestor proiecte se ridica la peste 500 milioane euro, iar rezervele dovedite si probabile se ridica la circa 100 milioane bep (barili echivalent petrol).

Grupul petrolier OMV Petrom are o productie anuala de titei si gaze de 66 milioane bep, o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual si detine o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW si un parc eolian de 45 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pietele din Romania si tarile invecinate prin intermediul a circa 800 benzinarii.

Grupul austriac detine 51,01% din actiunile OMV Petrom, iar statul roman, prin Ministerul Economiei - 20,64%, Fondul Proprietatea - 18,99%, iar 9,36% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti.

In ultimii 9 ani, investitiile pentru modernizarea si consolidarea OMV Petrom s-au ridicat la circa 10 miliarde euro. Anual, impactul direct, indirect si indus al OMV Petrom in PIB-ul Romaniei este de circa 5%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#Petrom investitii milioane euro, #deblocare rezerve titei , #Investitii