Oportunitate de investitii: Ferma Tnuva de la Adunatii Copaceni, scoasa pentru a treia oara la vanzare

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 08:50
3230 citiri
Oportunitate de investitii: Ferma Tnuva de la Adunatii Copaceni, scoasa pentru a treia oara la vanzare

Ferma Tnuva de la Adunatii Copaceni este scoasa pentru a treia oara la vanzare, la un pret cu aproximativ 26% mai mic decat oferta initiala.

Totusi, lichidatorul care se ocupa de vanzarea fermei Tnuva, ZRP Insovency, declara ca nu se grabeste. Firma de avocatura a scos din buzunar 240.000 de euro pentru a asigura stocul de furaje astfel incat sa isi permita sa astepte un investitor serios.

Elena Cosma, partner ZRP Insolvency, a declarat pentru Business24 ca spera sa vanda ferma pana la finalul anului.

"Pentru licitatia din 7 noiembrie exista cumparatori ai caietului de sarcini si alti potentiali investitori care si-au manifestat interesul pentru cumpararea fermei Tnuva, ceea ce inseamna ca, momentan, nu luam in calcul vanzarea fiecarui activ in parte.

Noi suntem optimisti si speram sa vindem ferma inainte de sfarsitul anului avand in vedere ca exista persoane interesate. ZRP Insolvency a avansat cca 240.000 de euro pentru a putea constitui o buna parte din stocurile de furaje necesare, astfel ca in prezent avem circa 2.000 tone siloz, ceea ce ne permite sa asteptam oferte din partea unor cumparatori seriosi care sa ofere un pret real si nu un pret derizoriu", a spun Elena Cosma.

Ferma de vaci Tnuva de la Adunatii Copaceni este scoasa, miercuri, la vanzare, la un pret de pornire de 4,97 milioane de euro, fara TVA. La prima licitatie pretul era de aproximativ 6,7 milioane de euro, in timp ce la a doua licitatie, care a avut loc pe 26 octombrie, nu s-a prezentat niciun investitor.

Reprezentantii ZPR Insolvency au declarat pentru Business24 esecul celor doua licitatii vine din faptul ca ofertantii sunt determinati de conjunctura economica actuala sa aleaga valoarea de lichidare si nu valoarea de piata a activelor.

"Cererea si oferta in economia de piata stabileste pretul de vanzare. Speram ca acesta sa fie conform asteptarilor celor care au creditat societatea, astfel incat gradul de recuperare a creantelor sa fie cat mai ridicat", a declarat Elena Cosma, Partener ZRP Insolvency SPRL pentru Business24.

Activele scoase la vanzare sunt un teren intravilan de 177.531 mp, constructii edificate in suprafata totala construita la sol de 45.764 mp, 1.000 de vaci, bunuri mobile constand in: utilaje, mobilier, sistem supraveghere video.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Tnuva vanzare ferma, #ferma Tnuva investitii, #Tnuva vanzare, #pret ferma Tnuva , #Investitii