Orient-Express "made in India". Hotelurile de lux ar putea fi preluate de Tata Group

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 11:52
2723 citiri
Orient-Express "made in India". Hotelurile de lux ar putea fi preluate de Tata Group

Compania Indian Hotels, detinuta de Tata Group, a lansat o oferta de preluare pentru lantul de hoteluri de lux Orient-Express, pentru a-si extinde prezenta la nivel global. Valoarea tranzactiei se ridica la 1,86 miliarde de dolari.

Indian Hotels Company (IHC) este cel mai mare operator de hoteluri din India, detinand hotelurile si palatele TAJ, conform CPP-Luxury.

Indian Hotels Company a oferit un pret de 12,63 de dolari pe titlu pentru un pachet de 93% din actiunile actiunile Orient-Express Hotels.

Pretul ofera cu 40% mai mult fata de pretul de listare a actiunilor Orient-Express Hotels la bursa din Statele Unite ale Americii.

Oficialii IHC au declarat ca au lansat aceasta oferta dupa ce reprezentantii Orient-Express au indicat ca nu sunt interesati de o participare la capitalul social.

"Consideram ca aceasta oferta este in interesul Orient-Express Hotels si al actionarilor sai majoritari si merita intreaga considerati din partea Comitetului de Conducere", conform unei scrisori oficiale a IHC catre Orient-Express.

Oficialii Indian Hotels Company spun ca daca se deruleaza aceasta tranzactie, atunci lantul de hotelri Orient-Express va continua sa ramana o companie independenta.

Indian Hotels Company opereaza 99 de hoteluri in 56 de locatii din India si 16 unitati internationale, printre care se numara si Pierre Hotel din New York.

Orient-Express opereaza 46 de hoteluri de lux, precum si restaurante, trenuri pentru turisti si croaziere pe rauri in 23 de tari.

Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
#preluari piata hoteluri, #tranzactii piata hoteliera, #Indian Hotels Company preluare, #preluare hoteluri Orient Express , #Investitii