Parcul Vitantis va fi preluat de o companie specializata pe proiecte imobiliare cu probleme

Luni, 19 Mai 2014, ora 16:30
1388 citiri
Parcul Vitantis va fi preluat de o companie specializata pe proiecte imobiliare cu probleme

Fondul de investitii Equest Balkan Properties (EBP) este in faza finala de vanzare a parcului comercial Vitantis Shopping Center, de langa targul de masini Vitan din Bucuresti, catre Revetas Capital, companie specializata in achizitia de proiecte imobiliare "distressed", cu dificultati financiare.

"Suntem in faza finala de vanzare a proiectului, sper ca tranzactia sa fie incheiata in urmatoarele saptamani. Tranzactia este in faza de due-dilligence de mai mult timp", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentantii EBP.

Cumparatorul este compania Revetas Capital, activa in Europa Centrala si de Est si cu birouri la Londra, Bratislava, Viena, Cracovia si Bucuresti. Compania administreaza un vehicul de investitii cu un capital de 40 de milioane de euro, iar in prezent este in curs de strangere de fonduri pentru un alt vehicul, cu o tinta de capitalizare de 200 milioane de euro.

Centrul comercial are datorii cumulate de peste 44 de milioane de euro, cea mai mare parte din doua credite de la UniCredit Bank. Fondul urmeaza sa preia datoriile, sa incerce sa le restructureze si, de asemenea, sa repozitioneze centrul comercial.

Parcul comercial are o suprafata inchiriabila de 36.000 de metri patrati, iar printre cei mai importanti chiriasi se numara Carrefour, Casa Rusu, Praktiker, Domo. Potrivit datelor disponibile in piata, proiectul este ocupat in proportie de 70%.

Equest a achizitionat Vitantis Retail Park in decembrie 2006 pentru 31,6 milioane de euro, in care a mai investit peste 30 de milioane de euro dintr-un credit de la UniCredit Bank. In anul 2011, George Teleman, partener in cadrul fondului, a preluat 51% din centrul comercial, la un pret simbolic, la care s-au adaugat datoriile.

Equest Balkan Properties a vandut in urma cu trei luni proiectul Moldova Mall din Iasi omului de afaceri Gheorghe Iaciu si mai detine in Romania un portofoliu de birouri si un centru logistic pe autostrada Bucuresti-Pitesti.

EBP mai detine pe piata romaneasca patru cladiri de birouri de clasa A si B de mici dimensiuni, toate achizitionate in 2006 si localizate in Bucuresti, plus proiectul Equest Logistics Centre, care include un teren cu o suprafata totala de 11 de hectare, situat in Bucharest West Logistics Park

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#fond investitii, #parc Vitantis Bucuresti , #Investitii