Pirelli investeste 105 mil de euro in Romania

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 18:17
1753 citiri
Pirelli investeste 105 mil de euro in Romania

Romania va beneficia de investitii de 105 milioane de euro din partea grupului Pirelli intre 2013 si 2017 pentru cresterea capacitatii de productie a fabricii din Slatina.

Guvernul Romaniei va contribui cu 35 de milioane de euro la aceasta investitie, care va spori productia de la 10 milioane de anvelope la 13 milioane de anvelope anual, scrie Agerpres.

Noua investitie se adauga planului de investitii al companiei Pirelli in perioada 2005 - 2014, in valoare de 450 milioane euro.

Investitia anuntata marti este dedicata cresterii suprafetei fabricii de anvelope de la 180.000 mp in prezent, la 200.000 mp in 2017, precum si dezvoltarii capacitatii de productie. In prezent, fabrica de la Slatina are o capacitate de productie de 8,5 milioane de anvelope pe an si va atinge la sfarsitul anului 2013 o capacitate de 10 milioane de anvelope.

Totodata noul plan de investitii va crea 500 de locuri de munca pana in anul 2017, compania urmand sa ajunga la 3.500 de salariati.

Fabrica de anvelope de la Slatina este una dintre cele mai moderne unitati de productie pentru autoturisme din grupul Pirelli si realizeaza anvelope din gama Premium.

Planul de investitii a fost prezentat premierului Victor Ponta de catre directorul tehnic al grupului Pirelli, Maurizio Boiocchi, si de directorul de operatiuni al grupului, Giuliano Menassi.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#fabrica Pirelli Slatina, #investitie Pirelli Romania, #investitii companii Romania, #productie anvelope Romania, #fabrica anvelope Romania , #Investitii