Potentialii investitori la Cernavoda pot pregati ofertele pana la 15 martie

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 17:23
1691 citiri
Potentialii investitori la Cernavoda pot pregati ofertele pana la 15 martie

Potentialii investitori in proiectul Unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda pot pregati ofertele angajante pana la 15 martie 2012, astfel incat sa poata fi asigurate conditiile necesare dezvoltarii proiectului in continuare.

Comisia SN Nuclearelectrica SA pentru derularea procesului de atragere de noi investitori in proiectul Unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda s-a reunit joi, la sediul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de afaceri (MECMA).

"Comisia a analizat stadiul derularii proiectului si a constatat ca, pentru a se asigura conditiile necesare dezvoltarii acestuia in continuare, se impune prelungirea, pana la data de 15 martie 2012, a duratei in care potentialii noi investitori care si-au exprimat interesul de a investi in proiect pot pregati ofertele angajante", se spune in comunicatul transmis joi de Nuclearelectrica.

SN Nuclearelectrica mentioneaza faptul ca in cadrul societatii de proiect EnergoNuclear (EN), cu implicarea directa a actionarilor sai (SN Nuclearelectrica, ArcelorMittal Galati si Enel), sunt desfasurate activitati in legatura cu procesul de selectie a contractorului "la cheie" al proiectului.

Ministerul Economiei a anuntat la inceputul lunii septembrie ca termenul de realizare a viitoarelor reactoare 3 si 4 de la centrala nucleara de la Cernavoda este august 2013-iulie 2019, finalizarea acestora fiind astfel amanata cu inca doi ani fata de ultimul termen anuntat.

Pachete de actiuni ale Nuclearelectrica vor fi vandute pana in martie 2012

Astfel, potrivit calendarului proiectului, intre februarie 2011 si martie 2012 se vor atrage in proiect noi investitori si vor fi vandute catre acestia o parte dintre pachetele de actiuni din cele detinute de Nuclearelectrica. Apoi, pana in luna iulie 2012, se va derula procedura de selectare a contractorului pentru ingineria, procurarea si constructia proiectului.

Viitoarele unitati 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda ar urma sa asigure un aport suplimentar anual de aproximativ 11 TWh energie nucleara livrata in Sistemul Energetic National.

In prezent, Romania are doua unitati nucleare la centrala de la Cernavoda, fiecare cu o putere instalata de cate 720 MW, centrala aflata in administrarea companiei de stat Nuclearelectrica, al doilea producator de electricitate din tara. Potrivit Strategiei Energetice a Romaniei, centrala din Cernavoda ar urma sa aiba alte doua reactoare nucleare, cu o putere instalata asemanatoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#centrala cernavoda, #actiuni Nuclearelectrica, #investitori Cernavoda , #Investitii